Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το μέλι δίνει τον τόνο


Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες «Μελίνο», δεν αποκτούν μόνο διαφορετική γεύση, αλλά σαφέστατα χαρίζουν υγεία όταν τη θέση της ζάχαρης παίρνει το μέλι. 


 Η Θεοδώρα Νοβακίδου κάνει αυτή την πρόταση από την Ελευθερούπολη και «παίζοντας» με γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά φρούτα δημιουργεί μια συναρπαστική γκάμα. 

Οντας τρίτης γενιάς μελισσοκόμος παράγει κατ' αρχάς μέλι από άνθη, πεύκο, ρείκι, πορτοκαλιές, καστανιές και θυμάρι. Μέλι που βρίσκει τη θέση του σε γλυκά του κουταλιού σαν το ντοματάκι, το κολοκύθι, το (εξαιρετικό) αγριόσυκο, το καρυδάκι ή το καρπούζι. Κατ' αντιστοιχία και το πλήθος των μαρμελάδων, αλλά και από φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, πορτοκάλι και πάει λέγοντας.


Οι πιο σπάνιες ωστόσο είναι από μύρτιλο, βατόμουρο και από αρώνια, φρούτο που μοιάζει με το μύρτιλο και καλλιεργείται στη Δράμα. Ολα τα παραπάνω κατά κύριο λόγο εξάγονται παντού στην Ευρώπη.

Στην Αθήνα το μοναδικό σημείο πώλησης είναι ο Βασιλόπουλος της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου βρήκαμε το αγριόσυκο με θυμαρίσιο μέλι (βραβευμένο στις Βρυξέλλες) προς 5,60 ευρώ.

* Θεοδώρα Νοβακίδου, Εθνικής Αντιστάσεως 15, Ελευθερούπολη, τηλ. 25920-24340.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...