Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ογκρατέν με μήλα και σελινόριζα

Υλικά για 4 άτομα

1 σελινόριζα, 1 μήλο

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βούτυρο



Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε 2’ και έπειτα ρίχνετε την παρμεζάνα. Αναδεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και διατηρείτε το μείγμα χλιαρό.


2. Πλένετε και κόβετε τη σελινόριζα σε λεπτές φέτες. Κάνετε το ίδιο και με το μήλο.

3. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Απλώνετε εναλλάξ το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, τη σελινόριζα και το μήλο. Περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 50’.

4. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

Tip: Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μπλε τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...