Σε όποιον αρέσει η μελιτζανοσαλάτα και δεν τη φτιάχνει μονάχος ώστε να έχει καταλήξει για την ποσότητα των επί μέρους συστατικών της, πιθανότατα η λύση είναι μία, η «Φιλύρα». Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο έδεσμα.
Η όντως χρυσοχέρα Αναστασία Τσανίδη-Κατσούρα ετοιμάζει μια σειρά από μεζέδες και «φαγάκια», όπως τα ονομάζει.
Στην γκάμα της τα ρεβίθια γάστρας, τα γιαλαντζί ντολμαδάκια, η σαλάτα από φακές, οι γίγαντες πλακί ή τα μαυρομάτικα με ταχίνι.
Την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, που ψωνίσαμε από τον Βασιλόπουλο της Κλαυθμώνος, ετοιμάζει με καρύδια ή φέτα.
Δοκιμάστε ακόμα τα μανιτάρια τουρσί, πικάντικα ή γλυκόξινα αλλά και τις τυρολιχουδιές της. Εννοείται πως όλα τα προϊόντα είναι δίχως συντηρητικά.
* Αναστασία Τσανίδη-Κατσούρα, Ανω Σωτηρίτσα, Μελίβοια Αγιάς Λάρισας, τηλ. 24940-31270.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου