Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πουτίγκα πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκαλιού

Για αυτήν την συνταγή δεν χρειάζεστε τις γνώσεις ενός έμπειρου chef, παρά μόνο έναν καλό φούρνο μικροκυμάτων.


Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 αυγό

Για τη sauce
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 και 1/4 του φλιτζανιού φρέσκος χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Λαδώστε ελαφρά ένα 8 εκατοστών βάθους και χωρητικότητας 6 φλιτζανιών σκεύος που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο, το χυμό και το αυγό. Ρίξτε το μείγμα του αυγού σε εκείνο του αλευριού και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα σας στο λαδωμένο σκεύος και ισιώστε από πάνω την επιφάνεια.
3. Για τη sauce βάλτε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα σκεύος που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά στη μέση (50%) της ισχύς του φούρνου ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Ανεβάστε την ισχύ στο μέγιστο (100%) και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να αρχίσει να βράζει. Χύστε τη ζεστή sauce στο πίσω μέρος ενός κουταλιού πάνω από την πουτίγκα, φροντίζοντας να ρέει έτσι ώστε να την καλύψετε ομοιόμορφα.
4. Βάλτε την πουτίγκα σας στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρέψτε χωρίς να την καλύψετε στο 50% της ισχύς για 8-9 λεπτά (πρέπει οι άκρες να ψηθούν και το κέντρο να είναι λίγο κολλώδες, για αυτό δοκιμάστε να τρυπήσετε την πουτίγκα σας με ένα ξύλο για σουβλάκι). Καλύψτε την με αλουμινόχαρτο καλά και αφήστε την 5 λεπτά να ξεκουραστεί (το κέντρο δεν θα είναι πια κολλώδες). Σερβίρετε μαζί με παγωτό βανίλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...