Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πώς τρεις Κύπριοι έκαναν τους Παριζιάνους να υποκλιθούν στην ελληνική κουζίνα


Δεν υπάρχει Έλληνας φοιτητής στο Παρίσι που να μην έχει περάσει από τα τραπέζια του ή που να μην έχει πάρει κάτι σε πακέτο για το σπίτι. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Παριζιάνους – ανώνυμους και επώνυμους, όπως ο Φρανσουά Ολάντ – που τον έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, είτε για ένα γρήγορο γεύμα στο διάλειμμα από την εργασία τους είτε για δείπνο με φίλους νωρίς το βράδυ ως συνηθίζεται...


Τα εστιατόρια «Mavrommatis» είναι το αποτέλεσμα μιας οικογενειακής περιπέτειας, η οποία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια από ένα μικρό χωριό της Κύπρου, το οποίο εγκατέλειψαν δύο αδέλφια – οι Ανδρέας και Ευαγόρας Μαυρομμάτης – για να σπουδάσουν στο Παρίσι.


Ωθούμενοι από την ανάγκη τους για βιοπορισμό αγοράζουν ένα παντοπωλείο στην συνοικία Σανσιέ στο 5ο διαμέρισμα, το οποίο «εξοπλίζουν» με ελληνικά προϊόντα.

Λίγο καιρό αργότερα αποφασίζουν να κάνουν άλλο ένα αποφασιστικό βήμα και περνάνε στην εστίαση, κάνοντας έτσι τις ελληνικές συνταγές περιζήτητες από τους Γάλλους. Αποτέλεσμα; Το παντοπωλείο μετατρέπεται σε εστιατόριο, ενώ ανοίγουν και μία νέα μπουτίκ με ελληνικά προϊόντα.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας σπουδάζει τη γαστρονομία στην περίφημη σχολή Λενότρ, ενώ στο Παρίσι καταφτάνει και ο τρίτος αδελφός Διονύσιος για να επισφραγίσει την επιτυχία.

Έχοντας διατηρήσει ανέπαφες τις αξίες και την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της, η φίρμα «Mavrommatis» λογίζεται πλέον από τις πιο επιτυχημένες της Πόλης του Φωτός (τέσσερα εστιατόρια και αρκετά ντελικατέσεν), ενώ πρόσφατα άνοιξαν και παράρτημα στο ξενοδοχείο Four Seasons της Κύπρου.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...