Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτή τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.
Από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 4 άτομα:
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 κλαδάκια θυμάρι
χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες: ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια το θυμάρι, το πιπέρι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Κατόπιν τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα.
Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά -ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Σερβίρετε αμέσως, χωρίς να ξετυλίξετε τα πακέτα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου