Το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα, απλά και τίμια.
Βγάζουμε την πέτσα, προσθέτουμε πιπεριές και μπαχαρικά, και έχουμε ένα λαχταριστό κοτοπουλάκι όλο μυρωδιά και γεύσεις που θα λατρέψουν οι πάντες.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα 200γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200γρ. πιπεριές½ ποτήρι κρασί κόκκινο1 κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας2 κ.σ πελτέ ντομάτας1 σκελίδα σκόρδο1 καρότο κομμένο σε ροδέλες1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο½ πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη4 κ.σ ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 1. Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το καρότο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν όλα χρώμα
.2. Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας με τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με το κρασί και ρίχνετε από πάνω το μείγμα του μπολ.
3. Βάζετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, και το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου