Ένας ιδιαίτερος μεζές!
Υλικά (για 4 άτοµα)
12 µικρές πιπεριές Φλωρίνης
2 µεγάλα κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
12 κ.σ. ξινόχοντρο
500 ml γάλα
2 κ.σ. µαύρες σταφίδες
2 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. µαύρο πιπέρι
1 κ.γ. δυόσµο, αποξηραµένο
Για τη σάλτσα
400 γρ. ντοµάτα, ξεφλουδισµένη, σε κύβους
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. µαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουµε το καπάκι από κάθε πιπεριά και αφαιρούµε τους σπόρους. Τις πλένουµε και τις αφήνουµε να στραγγίξουν καλά.
Σε πλατιά κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τα κρεµµύδια στο ελαιόλαδο, µέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουµε τον ξινόχοντρο και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου ο ξινόχοντρος να µαλακώσει αρκετά. Προσθέτουµε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε τον δυόσµο. Αν η γέµιση έχει πήξει πολύ, προσθέτουµε λίγο χλιαρό γάλα.
Γεµίζουµε τις πιπεριές και τις τοποθετούµε σε ένα ταψί. Ανακατεύουµε καλά τα υλικά της σάλτσας σε ένα µπολ και περιχύνουµε τις πιπεριές. Καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 1 ώρα. Βγάζουµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 30 λεπτά ακόµη, ώστε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
*Ο ξινόχοντρος είναι ένα ευέλικτο παραδοσιακό κρητικό ζυµαρικό από χοντροαλεσµένο σιτάρι και γάλα. Μπαίνει στη σούπα, γίνεται κοκκινιστός, γεµίζει λαχανικά.
Πηγή tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου