To νούμπουλο είναι ένα καπνιστό αλλαντικό από την Κέρκυρα που φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο χοιρινού το οποίο αφού παστωθεί και αρωματιστεί με μπαχαρικά τυλίγεται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται.
Έχει ελαφρώς ροζέ χρώμα και τρώγεται ωμό κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψημένο σε συνταγές. Εδώ συμμετέχει σε μια πράσινη σαλάτα μαζί με σταφύλια.από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για 5-6 άτομα:
½ κιλό αντίδια καθαρισμένα καλά, φρέσκα και δροσερά
8 φέτες από κερκυραϊκό νούμπουλο
20 ρόγες σουλτανίνας
2 κουτ. σούπας ξίδι από Ασύρτικο Σαντορίνης
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
½ κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling : Tina Webb
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε καθόλου λιπαρά, βάζετε τις λεπτές φέτες από το κερκυραϊκό νούμπουλο να ψηθούν, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρίζετε δυο-τρεις φορές ώστε να καλοψηθούν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε στα τέσσερα.
Ετοιμάζετε το dressing της σαλάτας: μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτετε μία κουταλιά σούπας νερό και χτυπάτε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζετε τα καλά πλυμένα και στραγγισμένα αντίδια μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Τα περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια από το νούμπουλο, τις ρόγες σταφυλιού και σερβίρετε.
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου