Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ουζάτο σαγανάκι γαρίδας και καβουροσαλάτα με ταραμά

Άλλα δυο νόστιμα μεζεδάκια  για το ούζο ή το τσιπουράκι σας, με γαρίδες, καβούρι και λευκό  ταραμά.


Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα

Υλικά για 4 άτομα:

12 γαρίδες φρέσκιες, μετρίου μεγέθους
1 σφηνάκι ούζο
200γρ. φέτα τριμμένη
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σοτάρετε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο.

Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε τις ντομάτες. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τις γαρίδες, προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Σβήνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε και γαρνίρετε με μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο.

Καβουροσαλάτα με ταραμά

 Υλικά για 4 άτομα:

1 κονσέρβα καβούρι καθαρισμένο ή καβουρόψιχα κατεψυγμένη
1 κουτ. σούπας ταραμά λευκό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ψίχα ψωμιού βρεγμένου
χυμό ½ λεμονιού
1/4 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμέο (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Συνοδεύετε με πίτα ψημένη ή παξιμάδι σε μπουκιές.

Από τη Νίκη Μηταρέα

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...