Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στα μαγειρεία της... ΕΛ.ΑΣ. ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Αγοραστού / Φωτογραφίες: Παύλος Μακρίδης / Αγγελιοφόρος

Με... μπουγάτσα φτιαγμένη από τα χέρια τους και ζεστό καφέ υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί οι σεφ του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το «συνάδελφο» τους Εκτορα Μποτρίνι. Το μενού για τη σημερινή ημέρα είχε ήδη αποφασιστεί και όλα ήταν στη θέση τους, ωστόσο για τις επόμενες ώρες στα μαγειρεία επικρατούσε ένας πανικός... δημιουργίας!

«Μέσα σε δύο ώρες έπρεπε να μαγειρέψουμε για 1.000 άτομα. Ηταν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά τα καταφέραμε», επισημαίνει ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι, γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή του «Εφιάλτης στην κουζίνα». Ωστόσο, όπως παραδέχτηκαν όλοι η σημερινή ημέρα στην κουζίνα της... ΕΛ.ΑΣ. σίγουρα δεν ήταν «εφιαλτική», αφού υπήρχε άψογη συνεργασία και οργάνωση και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι καλεσμένος της Λέσχης Αστυνομικών έφτασε χτες στη Θεσσαλονίκη, ξεναγήθηκε στους χώρους των μαγειρείων και σήμερα μαγείρεψε δικές του συνταγές με ζυμαρικά, χοιρινές μπριζόλες και κοτόπουλο. Οι αστυνομικοί είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε ριγκατόνι καρμπονάρα, σπαγγέτι αλά νόρμα, μπριζόλα χοιρινή με ρύζι, κουκουνάρι, κάρι και σταφίδες και τηγανητό κοτόπουλο με ρύζι, πιπεριές και σάλτσα με μανιτάρια. Αύριο, δεύτερη μέρα που ο Εκτορας Μποτρίνι θα βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο, το μενού θα περιλαμβάνει ψάρια και ρεβιθάδα.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να μαγειρεύεις για τόσα πολλά άτομα, από ότι να κάνεις πιάτα για τους πελάτες σε ένα εστιατόριο. Ωστόσο και οι μεν και οι δε πρέπει να τρώνε πολύ καλά. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε για σήμερα ήταν να κάνουμε σπιτικό φαγητό», εξηγεί ο διάσημος σεφ Εκτορας Μποτρίνι. Μαζί του και ένας από τους σεφ της ΕΛ.ΑΣ. ο Στέφανος Μπέικος, που ταϊζει εδώ και χρόνια τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως η ατμόσφαιρα στην κουζίνα ήταν πολύ «ζεστή», ενώ ο Μποτρίνι ήταν ευδιάθετος παρά το γεγονός ότι υπήρχε απίστευτο άγχος γιατί όλα έπρεπε να γίνουν σε πολύ λίγο χρόνο.


«Δεν είχε καμία σχέση με τον... εφιάλτη στην κουζίνα. Ελεγε ότι ήθελε στο βοηθό του, που ήταν συνεχώς κοντά του και φυσικά υπήρχε άψογη συνεργασία», εξηγεί ο σεφ – αστυνομικός, Στέφανος Μπέικος. Οπως ο ίδιος είπε αργότερα στον Εκτορα Μποτρίνι η αυριανή μέρα θα είναι μάλλον ακόμη πιο δύσκολη, καθώς τα άτομα για τα οποία θα κληθούν να μαγειρέψουν θα είναι περισσότερα. Πάντως, όση ώρα ο Εκτορας Μποτρίνι πηγαινοερχόταν μεταξύ μαγειρείων και εστιατορίου άκουγε τις ευχαριστίες όσων αστυνομικών συναντούσε στους διαδρόμους. Μάλιστα, οι σεφ του Αστυνομικού Μεγάρου έβγαλαν και ένα «τραγουδάκι» για τη συνεργασία τους με το σεφ Εκτορα Μποτρίνι, το οποίο θα του... τραγουδήσουν αύριο.

Αμέσως μετά το γεύμα ο πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Γιώργος Φεστερίδης απένειμε πλακέτα στο σεφ Εκτορ Μποτρίνι ευχαριστώντας τον για την πρόσκληση που αποδέχτηκε να μαγειρέψει για τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης. Στο εστιατόριο του Αστυνομικού Μεγάρου έφαγε σήμερα και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Robert Santers, όπως επίσης και o Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος, Τρύφων Κούκιος, καθώς και άλλα στελέχη, αξιωματικοί και φυσικά πλήθος αστυνομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...