Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα σε έκθεση γαστρονομίας στην Ελβετία

Στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Κοζάνη και τη Νεμέα


Την Ελλάδα επέλεξε ως τιμώμενη χώρα το Καντόνι του Φράιμπουργκ στην Ελβετία που διοργανώνει την έκθεση Γαστρονομίας με τίτλο «Gouts et Terroirs» στην πόλη Μπιλ  το διάστημα 27 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον ιστότοπο agora.mfa.gr, του υπουργείου Εξωτερικών, τοπικοί παράγοντες ελληνικής καταγωγής, όπως και Έλληνες επιχειρηματίες, με δραστηριοποίηση στον γαστρονομικό κλάδο, έχουν αναλάβει το κόστος λειτουργίας ελληνικού περιπτέρου εμβαδού 250 τμ, με στόχο την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας.

Στο περίπτερο έχει προγραμματισθεί η έκθεση αρκετών ελληνικών διατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο Κρήτης, Μυτιλήνης και Καλαμάτας, κρόκος Κοζάνης και κρασί από δύο οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και πιθανώς από Νεμέα.

Οι οργανωτές, όμως, θα επιθυμούσαν διεύρυνση της παλέτας των εκτιθέμενων προϊόντων και γι' αυτό επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την προβολή των προϊόντων τους καλούνται να επικοινωνήσουν για περισσότερες διευκρινίσεις με την Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...