Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170ο λιγότερο από 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...