Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει πεντανόστιμο συκώτι με κόκκινο λάχανο

 

To συκώτι στην πιο γευστική συνταγή που έχετε δοκιμάσει!


ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 400 γρ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. ξύδι βαλσάμικο φτηνό (μπορεί και λιγότερο ανάλογα πόσο δυνατό είναι το ξύδι)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για το συκώτι
Αφαιρούμε τη μεμβράνη του συκωτιού σηκώνοντας την άκρη με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει λίγο χρόνο για να γίνει σωστά. Μπορείτε βέβαια να την αφαιρέσετε αφού κόψετε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Καλό θα είναι μετά να το έχετε για μερικές ώρες μέσα σε γάλα μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο για να φύγουν οι τοξίνες από το αίμα που τυχόν έχει μείνει και να μην μυρίζει. Αφαιρούμε από το γάλα και κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Λαδώνουμε ελαφρά το συκώτι και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και βάζουμε το συκώτι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και σοτάρουμε το συκώτι για λίγα λεπτά και από τις δύο μεριές.

Για το λάχανο
Βάζουμε το λάχανο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...