Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: περίπου 1 ώρα
Υλικά:
Για 4 μερίδες
4 φέτες από χοιρινό μπούτι, χωρίς το κόκαλο, πάχους 1 - 1½ εκ. η καθεμία
4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από σπόρια και μεμβράνες και κομμένες την καθεμία κατά μήκος στη μέση
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, σε λάδι), στραγγισμένες, ολόκληρες
200 γρ. σκληρό λευκό κατσικίσιο τυρί, κομμένο πρώτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια του 1 εκ.
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι (200 ml) κονιάκ
1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα (ή χουρμάδες), ολόκληρα, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, τα οποία θα ψιλοκόψετε
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλώνω τις φέτες χοιρινού σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και τις αλείφω με τη μουστάρδα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζω από 1 μακρύ κομμάτι πιπεριάς, 2 - 3 λιαστές ντομάτες και 2 - 3 μπαστουνάκια φέτας. Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπίπερο και τυλίγω κάθε φέτα σε ρολό, περικλείοντας τα υλικά και τα στερεώνω με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω τα ρολάκια (με προσοχή, για να μη χαλάσουν), σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν. Σβήνω με το κονιάκ και το κρασί και τα αφήνω για 2 λεπτά να εξατμιστούν. Μετά ρίχνω 2 φλιτζάνια (400 ml) ζεστό νερό, τα ντοματάκια και τα δαμάσκηνα (ή τους χουρμάδες). Μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά, μέχρι τα ρολάκια να μαραθούν.
Σερβίρω τα ρολάκια σε πιάτα (αφού βγάλω τις οδοντογλυφίδες) και τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Πηγή: dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου