Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κέικ φυστικοβούτυρου με κομματάκια σοκολάτας

Ξέχνα τα πατροπαράδοτα κέικ σοκολάτας και βανίλιας. 

Το κέικ του Άκη Πετρετζίκη ανοίγει νέους γευστικούς ορίζοντες!

Ένα τέλειο γλυκό, για να συνοδέψεις τον καφέ σου αλλά και για όλες τις ώρες μετά το κυρίως γεύμα. 

 Το κέικ φυστικοβούτυρου θα σου μείνει αξέχαστο!


ΥΛΙΚΑ Για το κεϊκ
  • 240 γρ. γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπείκιν παόυντερ
  • ½ κ. γλυκού σόδα
  • ¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 260 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη βανίλιας
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 1 βανίλια

Για την επικάλυψη με φυστικιβούτυρο
  • 1 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κ. σούπας γάλα
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το  κέικ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ 22 - 24 εκ. Ετοιμάζουμε τρία μείγματα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά, τις βανίλιες και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι το αλεύρι, το μπέικιν παουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Καλό θα είναι όπως σε κάθε κέικ να περάσουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τα διογκωτικά (μπέικιν και σόδα) από κόσκινο και για να ανακατευτούν καλύτερα αλλά και για να γίνει πιο αφράτο το κέικ μας. Κρατάμε 2 - 3 κ. σούπας. από το μείγμα ξεχωριστά και με αυτό αλευρώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε ώστε να μην πάει στον πάτο του κέικ. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πάρει ένα ωραίο απαλό κρεμ χρώμα. Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το 1/3 απο το πρώτο μείγμα με το γιαούρτι και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό απο το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε άλλο 1/3 απο το υγρό μείγμα , χτυπάμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό απο το μείγμα με το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο 1/3 απο το υγρό μείγμα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί καλά. Ανεβάζουμε στη μεσαία σκάλα το μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε μέσα στο κέικ και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.  

Για τις επικαλύψεις Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις επικαλύψεις με ένα πιρούνι ή με ένα μικρό σύρμα. Γαρνίρουμε το κέικ με την επικάλυψη βανίλιας και από πάνω ρίχνουμε με ένα κουτάλι και την επικάλυψη με το φυστικοβούτυρο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...