Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μπισκότα λεμόνι - κανέλα

Τι χρειαζόμαστε: 
4 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ. αμμωνία ή 1 κ.γ. κρεμόριο με 1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. βούτυρο
3 αβγά χτυπημένα
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού

Πώς το κάνουμε: 
Βήμα 1  Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμμωνία (ή το κρεμόριο με τη σόδα) και το αλάτι.
Βήμα 2  Προσθέτουμε το βούτυρο
Βήμα 3  και το τρίβουμε να γίνει κομματάκια.
Βήμα 4  Προσθέτουμε τα αβγά και τη φλούδα του λεμονιού.
Βήμα 5 Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη στα 3 χιλιοστά και κόβουμε τα μπισκότα με τις κατάλληλες φόρμες στο σχήμα που θέλουμε.
Βήμα 6  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 8-10'. 

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν καλά, τα στολίζουμε με γλάσο ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...