Τι χρειαζόμαστε:
4 φλ. αλεύρι2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ. αμμωνία ή 1 κ.γ. κρεμόριο με 1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. βούτυρο
3 αβγά χτυπημένα
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμμωνία (ή το κρεμόριο με τη σόδα) και το αλάτι.Βήμα 2 Προσθέτουμε το βούτυρο
Βήμα 3 και το τρίβουμε να γίνει κομματάκια.
Βήμα 4 Προσθέτουμε τα αβγά και τη φλούδα του λεμονιού.
Βήμα 5 Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη στα 3 χιλιοστά και κόβουμε τα μπισκότα με τις κατάλληλες φόρμες στο σχήμα που θέλουμε.
Βήμα 6 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 8-10'.
Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν καλά, τα στολίζουμε με γλάσο ζάχαρης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου