Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανεκτίμητα κρασιά, γευστικές δοκιμές και όχι μόνο... από το ιστορικό Κτήμα Γκλίναβος κατά τη "ΒορΟινή" εβδομάδα στην Αθήνα

Στα αρώματα και στις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας, σε ένα νοσταλγικό οινικό αλλά και γαστρονομικό ταξίδι μας προσκαλεί το Κτήμα Γκλίναβος, 29 Ιανουαρίου με 3 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας και φέτος στα "ΒορΟινά". 


Στην ετήσια διοργάνωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου οι λάτρεις του καλού κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της απόλαυσης του οίνου. Να δοκιμάσουν τις διαχρονικά αγαπημένες, αλλά και τις νέες δημιουργίες του Κτήματος Γκλίναβος. Να γνωρίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές. Να συζητήσουν μαζί τους για την οινική παράδοση της περιοχής. Για τις εκλεκτές τοπικές και ξένες ποικιλίες της ή τις ξεχασμένες που αναβιώνουν. Για την ιστορία του Κτήματος που ξεκινά, όταν ο εμπνευστής του Λευτέρης Γκλίναβος αποφασίζει να σπουδάσει οινολογία και αμπελουργία στο Bordeaux.


Κατά την επετειακή φετινή "ΒορΟινή" εβδομάδα σε επιλεγμένα αθηναϊκά wine bars και εστιατόρια θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές βραδιές, εμπλουτισμένες οινικές λίστες και ειδικά μενού. Το Κτήμα Γκλίναβος συμμετέχει σε 3 από αυτές:
Τετάρτη 29 /1/ 14 - wine bar Αγία Φιάλη (Πανόρμου): Τοπικές ποικιλίες, όπως Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι και πολλά ακόμα υψηλής ποιότητας κρασιά από το Κτήμα Γκλίναβος, μαζί με ειδικό μενού και μαθήματα food pairing από την οινολόγο Χρυσούλα Κυριακοπούλου.
Πέμπτη 30 /1/ 14 - wine restaurant F+W (Κολωνάκι): Το Primus - Zίτσα ανοίγει τη βραδιά ενός εξαιρετικού δείπνου, με μενού που θα επιμεληθεί ο Γάλλος σεφ Ολιβιέ Καμπανά.
Πέμπτη 30 /1/ 14 - εστιατόριο Μono (Πλάκα): "Μόνο Βοροινά" παρέα με το εξαιρετικό Poeme Brut, μενού από το σεφ Βασίλη Βασιλείου και οινικές επιλογές από το σομελιέ Ηλία Αναπλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...