Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ιδιαιτερα snacks για τις μεταμεσονυκτιες εξορμησεις στην κουζινα


Midnight In Paris; Όχι... μεσάνυχτα στην κουζίνα σου. Το μάτι ανοίγει κι ας είναι πολύ νωρίς για να σηκωθείς ή πολύ αργά για να παραμένεις ξύπνια. Τα βήματα σε οδηγούν χωρίς να το καλοσκεφτείς στην πόρτα του. Παλεύεις να μην το ανοίξεις (στο ψυγείο αναφέρομαι, αλλά μπορεί εσύ να παλεύεις και με το ντουλάπι με τις σοκολάτες), όμως είναι αδύνατο. Πεινάς! Να μην φας; Να φας, βέβαια! Αλλά τι πρέπει να διαλέξεις για να μην ξυπνήσεις με τύψεις και ενοχές;

Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς φτιάχνει το μενού των μεταμεσονύκτιων διαδρομών σαν άλλο Midnight Express κρεβατοκάμαρα-κουζίνα.

Πάρε χαρτί και μολύβι...

1. Κέικ... καλή επιλογή δεν μπορείς να πεις. Εκείνο που πρέπει να φροντίσεις όμως είναι να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ορό γάλακτος. Μια ματιά στα συστατικά της συσκευασίας πριν το αγοράσεις, αρκεί για να το διαπιστώσεις. "Αποτελεί μια ιδανική επιλογή ώστε να μην επιβαρύνεις ιδιαίτερα την πορεία του σωματικού βάρους" εξηγεί ο διαιτολόγος.

2. Μια μπάρα δημητριακών με σοκολάτα. Είναι από τα πιο αγαπημένα σου σνακ... γιατί και γλυκό σου θυμίζουν και γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν έχουν πολλές θερμίδες. Διάλεξε μια με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και "επιστράτευσέ" τη τις δύσκολες νυχτερινές ώρες! "Μια μπάρα δημητριακών 40γρ. αποτελεί ιδανική επιλογή ώστε να σταθεροποιήσει ορθώς το αίσθημα της πείνας" σημειώνει ο κ. Κριαράς.

3. Μαύρη σοκολάτα! Ω, ναι. Μην τη φοβηθείς για τη βραδινή σου λιγούρα! Αρκεί να μην είναι γάλακτος ε; "Μπορούμε να επιλέξουμε μαύρη σοκολάτα σε βάρος 30γρ. και περιεκτικότητα 70% κακάο. Προσφέρει ηρεμία και ευεξία - σημαντικά και τα δύο για να ξανακοιμηθείς - λόγω της παρουσίας του σημαντικού συστατικού θεοβρωμίνη"!

4. Ξηροί καρποί. Αντί να μετράς προβατάκια (και να σκέφτεσαι παϊδάκια), μέτρησε καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα και φυστίκια. "Εαν ξυπνήσεις και νιώθεις έντονα την ανάγκη κατανάλωσης τροφής, τότε μια ωραία πρόταση αποτελεί η επιλογή ξηρών καρπών σε ποσότητα 30 τεμαχίων. Πλούσια πηγή σε απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω6, βιταμίνη Β6, φολλασίνη και βιοτίνη"

5. 1 ποτήρι γάλα Αριάνι - Το αριάνι είναι ένα ρόφημα με βάση το γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουν και λίγο αλάτι. Θα το βρεις σε όλα τα super market. "Αποτελεί σημαντικό τρόφιμο, τόσο ως προς τη σταθεροποίηση του κορεσδμού, εξαιτίας του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, όσο και ως προς την προσταστία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης εξαιτίας της αλμυρής του γεύσης, διεγείρει θετικά τους στοματικούς κάλυκες" επισημαίνει ο διαιτολόγος.

6. Cottage light με λιωμένη σοκοκάτα. Μια επιλογή που συνδυάζει αρμονικά την κάλυψη των ενεργειακών-πρωτεΐνικών αναγκών του οργανισμού με την αίσθηση πληρότητας λόγω του ικανοποιητικού ποσού λίπους. Ο συνδυασμός με τη λιωμένη σοκολάτα θα σου δώσει την αίσθηση ότι καταναλώνεις ένα διαιτητικό γλυκό. Η ιδανική ποσότητα είναι 3 κ.σ.

7. Δύο φρυγανιές με μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά. Απλό, εύκολο και γρήγορο θα σε χορτάσει στο πι και φι! Συνδυάζεις γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά με ένα διατητικό αμυλώδες προϊόν και έτσι καλύπτεις την ανάγκη του σώματος σε πρωτεΐνες και νευρικά ερεθίσματα.

8. Ένα τοστ με τυρί, αυγό και ντομάτα. Δεν είναι πανδαισία του γρήγορου σπιτικού σνακ; Βάλε ένα μικρό αυγό βραστό, λίγο τυράκι και δύο φετούλες ντομάτας, ψήσε και απόλαυσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...