Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

OpenWalk 2: Mια μοναδική γιορτή γεύσεων στο κέντρο της Αθήνας!

  
Τον Μάιο του 2013 οι Atenistas oργάνωσαν το πρώτο open walk athens περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που αφορούσε σπάνια επαγγέλματα και βιοτεχνίες που αντέχουν μέχρι και σήμερα με σκοπό την ανάδειξή τους και ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου. Εκείνη την ημέρα γέμισε το κέντρο με κόσμο που κρατούσε χάρτες και επισκεπτόταν παλιά καταστήματα, γνωρίζοντας τεχνίτες των οποίων η τέχνη εξαφανίζεται. Η δράση είχε τεράστια επιτυχία και όλοι ζητούσαν να επαναληφθεί…


Έτσι λοιπόν, αποφασίσαν να διοργανώσουν τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου έναν γαστρονομικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Το στήσιμο της δράσης ήταν μια πολύ απολαυστική διαδικασία, καθώς περιδιαβαίναμε τα στενά του ιστορικού κέντρου, μπαίνοντας σε μαγαζιά, δοκιμάζοντας, μιλώντας με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μας εξιστορούσαν την ιστορία του καταστήματός τους. Τα καταστήματα που επιλέξαμε (21 στο σύνολο) κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι ιστορικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων δραστηριοποιούνται σχεδόν έναν αιώνα! Σκοπός του περιπάτου ήταν να αναδειχθεί μια άλλη πλευρά της πόλης, οι πιο νόστιμες και αυθεντικές γωνιές της Αθήνας και η δυνατότητα οι Αθηναίοι να συνομιλήσουν με τους καταστηματάρχες και να γευτούν κεράσματά τους.


Σημείο έναρξης το ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν στην οδό Βουλής, όπου ο κόσμος προμηθευόταν εκτυπωμένους οδηγούς με στοιχεία των καταστημάτων και τον χάρτη. Στη πορεία η επισκέπτες συνάντησαν ον ιστορικό φούρνο με πετρόμυλο, καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα καθώς και καταστήματα με παραδοσιακά προιόντα από Λέσβο και Λήμνο, μέλια, τυριά, ελιές, χειροποίητα λικέρ ενώ γλυκάθηκαν με λουκουμάδες και στο τέλος κατέληξαν για γιαούρτι με μέλι στο τελευταίο σημείο του περιπάτου στην Ομόνοια στην Στάνη. Στις 16.00 ακολούθησε μεγάλη γιορτή στην οδό Σατωβριάνδου στο ιστορικό καφενείο των μουσικών!


Στο γαστρονομικό περίπατο υπολογίζουμε να ήρθαν περισσότεροι από 3.500 Αθηναίοι! Ήταν πραγματικά μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή: οι δρόμοι γύρω από την Αθηνάς είχαν κατακλυστεί από κόσμο όλων των ηλικιών, που κρατούσε χάρτες και ανακάλυπτε τη πόλη του! Η μεγάλη επιτυχία εκτός από τη προσέλευση τόσο πολύ κόσμου ήταν αυτό που έκανε εντύπωση και στους καταστηματάρχες, η θετική διάθεση των επισκεπτών και τα χαμόγελα όλων! Επίσης καταφέραμε να δείξουμε ότι το κέντρο της πόλης κρύβει καταστήματα διαμάντια, που αξίζουμε να επισκεφτούμε και ότι τελικά υπάρχουν κάποιοι μύθοι, οι οποίοι σιγά σιγά διαλύονται σχετικά με επικινδυνότητα του κέντρου..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...