Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πύργος με προφιτερόλ σοκολάτας

Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη βανίλια. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τμηματικά το καυτό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Για να μην κάνει τσίπα η κρέμα, σκεπάζετε την επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Μικρά σου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Βάζετε 1 φλ. νερό με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα όλο μαζί το αλεύρι και το ανακατεύετε. Το επιστρέφετε στη φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κατσαρολιού. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει τόσο, που να μπορείτε να αγγίζετε άνετα τον πάτο του κατσαρολιού και ύστερα σπάζετε μέσα ένα- ένα τα αβγά, ανακατεύοντας με δύναμη κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το ένα αβγό, πριν προσθέσετε άλλο. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.

Βάζετε αραιά πάνω σε ταψιά του φούρνου ντυμένα με αντικολλητική λαδόκολλα μικρά μπαλάκια ζύμης (τα βγάζετε με ένα κουταλάκι ή κορνέ ζαχαροπλαστικής) και τα ψήνετε για 7 λεπτά. Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζετε, τα κόβετε οριζόντια και τα επιστρέφετε στο φούρνο για 5 ακόμη λεπτά για να στεγνώσουν. Τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα και ύστερα τα γεμίζετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Γλάσο σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι όμως να πήξει.

Καρφώνετε με πιρούνι τα μικρά σου, τα βουτάτε στη σοκολάτα και τα βάζετε σε πυραμίδα πάνω σε πιατέλα (αν στο μεταξύ πήξει πολύ η σοκολάτα, τη λιώνετε σε μπεν μαρί- πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει). Στο τέλος, τα περιχύνετε σιγά-σιγά με την υπόλοιπη σοκολάτα, για να γίνουν διακοσμητικές γραμμές.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη σου:
1 κουταλάκι ζάχαρη,
100 γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο σε κομματάκια,
1 φλ. αλεύρι,
4 μεγάλα αβγά.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
½ λίτρο γάλα,
1 φακελάκι βανίλια,
6 κρόκοι αβγών,
2/3 φλ. ζάχαρη.
4 κουταλιές κορν φλάουερ.

Γλάσο σοκολάτας:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/chryses-syntages-sokolata/219/29888/pyrgos-me-profiterol-sokolatas#sthash.GOO5OuK9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...