Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Συνταγή για την πιο γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα!

Τα παιδιά δεν λένε ποτέ «όχι» σε ένα φανταστικό πιάτο με μακαρόνια!


Κι αν δεν προλάβατε να ετοιμάσετε το μεσημεριανό, φτιάξτε την πιο γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα.

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. (1 πακέτο) μακαρόνια κοντά της αρεσκείας σας
80 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κύβους ή λεπτές φέτες
200 γραμ. παρμεζάνα στον τρίφτη
40 γραμ. φρυγανιά
½ φλ. γάλα κρύο
αλάτι, πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα βράζετε σε πολύ και αλατισμένο νερό, τα βγάζετε και τα σουρώνετε όταν είναι αρκετά al dente, 3 λεπτά νωρίτερα του κανονικού ανάλογα και με τον αναγραφόμενο στη συσκευασία τους χρόνο. Προσθέτετε το μισό βούτυρο, το 1/3 της παρμεζάνας, πιπέρι και τα 2/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ σκεύος διαμ. 25 εκατ. περίπου και πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζετε μέσα τη μισή ποσότητα των μακαρονιών, απλώνετε πάνω τους τη μοτσαρέλα ακολουθούμενη από τα υπόλοιπα μακαρόνια, ρίχνετε μέσα το ½ γλ. κρύο γάλα και σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και λίγο πιπέρι, μοιράζετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ωραία.
Πηγή: pandespani

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...