Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μείγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά που ψήνεται στη λαδόκολλα. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά.

Από την Τίνα Webb



3 – 3 1/2 ώρες  - ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. αρνί (μπούτι)
500γρ. χοιρινό
200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
1 κουτ. σούπας δυόσμο
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
4 λαδόκολλες μεγάλες, διπλωμένες στη μέση


Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Τίνα Webb

Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.

Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες.

Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...