Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Burger με ταλαγάνι, τηγανητά κρεμμύδια και σως μπάρμπεκιου από τον Άκη Πετρετζίκη

Burger με ταλαγάνι, τηγανητά κρεμμύδια και σως μπάρμπεκιου από τον Άκη Πετρετζίκη. 

To πιο γευστικό burger που δοκιμάσατε ποτέ!

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

1 μικρό μπουκάλι κέτσαπ (200 γρ)
4 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη (90 γρ)
4 κ.σ. worcestershire sauce (40 γρ)
4 κ.σ. ξύδι λευκό (30 γρ)
1/2 κ.γ. ταμπάσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
μια πρέζα σκόνη τζίντζερ

Για το κουρκούτι για τα κρεμμύδια

250 γρ μπύρα ξανθή
5 γρ ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. μπέικιν
140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
σπορέλαιο για τηγάνισμα
αλεύρι για πασπάλισμα

Για τα μπέργκερ

1 κεφάλι ταλαγάνι κομμένο στα 3 ή 4
τηγανιτά κρεμμύδια
μαρούλι iceberg
ντομάτα σε φέτες
πίκλες
ψωμάκια για μπέργκερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

Δίνουμε χρώμα στο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την sause και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει η BBQ sause. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Εκτέλεση για το κουρκούτι και τα τηγανιτά κρεμμύδια. Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι… Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα. Διατηρούμε εκτός ψυγείου μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά για 1-2 ώρες και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως μετά. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και να το έχουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού περάσουμε πρώτα τα κρεμμύδια από αλεύρι τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρούμε και κρατάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Για τα μπέργκερ ταλαγανιού

Βάζουμε το ταλαγάνι κομμένο σε 3 ή 4 δίσκους μέσα στην κρύα σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνουμε εκεί να μαριναριστούν για 4 ώρες έως ένα βράδυ. Όταν είναι έτοιμο το ταλαγάνι το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί χωρίς να αφαιρέσουμε τη σάλτσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ βάζοντας πάνω στα ψωμάκια το τυρί, έξτρα σάλτσα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδια κτλ.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...