Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Από την Πόλη Έρχομαι»: Η Μαρία μαγειρεύει φασολάδα με παστουρμά.

Τα ίχνη του Βυζαντίου στην ακτή του Μαρμαρά θα ακολουθήσει η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 18:50 στην εκπομπή «Από την Πόλη Έρχομαι».


Ξεκινά την ξενάγηση από ναούς που χτίστηκαν την εποχή του Ιουστινιανού όπως τον Ναό Σεργίου και Βάκχου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αγιά Σοφιά σε μια περιοχή πολύ τουριστική. Μαγειρεύει φασολάδα με παστουρμά.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Σπανακόρυζο με.. μαστίχα!


Η Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σάββατο στις 20:00, ανοίγει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και μας δείχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς. Υλικά που κάθε κουζίνα έχει, συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και καλή διάθεση είναι όλα όσα η καταξιωμένη chef χρειάζεται για να μας μάθει την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής!


Το Σάββατο 8 Μαρτίου, η Νταϊάν φτιάχνει λαδερά πιάτα που δεν μοιάζουν με άλλα.

Ετοιμάζει γιουβαρλάκια αυγολέμονο με λάχανο αλλά μας δείχνει και τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξουμε ένα κλασσικό και δύσκολο πιάτο: τα ντολμαδάκια.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες με γαρίδες αλα πολίτα

Το κλασικό, πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγάκι με τις αγκινάρες, τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα και τον άνηθο, με την προσθήκη της γαρίδας απογειώνεται γευστικά και μετατρέπεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο υψηλής.


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις»


Άνοιξε τις πύλες της σήμερα το πρωί η 3η Έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ», συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αθηναϊκού και όχι μόνο κοινού. Ένα κοινό που όπως τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, έχει κάνει στροφή στα ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα, «αγκαλιάζοντας» την Έκθεση «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»

Ντολμαδάκια με γαριδοπίλαφο


Μια νόστιμη παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής για ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Από την Ιωάννα Σταμούλου

2 ώρες περίπου - ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η Αθήνα γεμίζει γεύσεις και αρώματα ανατολής στο Φεστιβάλ Τούρκικης κουζίνας

Βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, γι αυτό οι γαστρονομικές επιρροές της Τουρκικής κουζίνας την κάνουν ακαταμάχητη.


Ετσι από τις 9-16 Μαρτίου, δύο Τούρκοι guest chefs και η ομάδα της κουζίνας του Astir Palace, φέρνουν τις γεύσεις από την Ανατολίτικη και Αυτοκρατορική κουζίνα καθημερινά, με ζωντανή μουσική στην Αθήνα

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι

Μια εύκολη και νόστιμη λύση με αρνάκι γεμιστό, ιδανική για ένα κυριακάτικο τραπέζι.

από τον Ηλία Μαμαλάκη

2 ώρες περίπου n ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:

1 μπούτι από αρνί, 2 κιλά περίπου (χωρίς κόκκαλο)
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, ψημένη
1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη, ψημένη
1 φλιτζάνι φέτα, κομμένη μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, κομμένη μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Συνταγές με άρωμα από τη Νάουσα


Η Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σάββατο στις 20:00, ανοίγει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και μας δείχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς. Υλικά που κάθε κουζίνα έχει, συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και καλή διάθεση είναι όλα όσα η καταξιωμένη chef χρειάζεται για να μας μάθει την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής! 

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μπράουνις με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Τρομερός γευστικός συνδυασμός για τέλεια μπράουνις...


Υλικά

Για 4-6 άτομα

125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια κακάο
0.25 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...