Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δημιούργησαν πίτσα που μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου για... τρία χρόνια!

Η "μαγική" πίτσα αποτελείται από xοιρινό και πεπερόνι, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα

Μπορεί μία πίτσα να διατηρηθεί αναλλοίωτη εκτός ψυγείου για τρία χρόνια; Κι όμως! Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", οι επιστήμονες τροφίμων του αμερικανικού Στρατού ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν μία νέα πίτσα που μπορεί να μείνει...φρέσκια εκτός ψυγείου, για 36 μήνες και να καταναλωθεί χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα υγείας.

Μία κανονική πίτσα διαρκεί λίγες μόνο μέρες μέχρι να αρχίσει να αλλοιώνεται, καθώς τα αλλαντικά και τα τυριά που περιέχει αναπτύσσουν πολλά βακτήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που κατάφεραν να κάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές είναι να συντηρήσουν τα συστατικά της πίτσας εκτός ψυγείου επί τρία χρόνια. Η "μαγική" πίτσα αποτελείται από xοιρινό και πεπερόνι, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα. Οι ερευνητές στο Κέντρο Στρατιωτικών Ερευνών και Ανάπτυξης των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν έτοιμη η πίτσα που προορίζεται για στρατιώτες που βρίσκονται στα πεδία μάχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πίτσα είναι από τα πιο δημοφιλή γεύματα στις ΗΠΑ, είναι το φαγητό που ζητούν πιο συχνά οι αμερικανοί στρατιώτες. Το σημαντικό ήταν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την συγκέντρωση υγρασίας στην σάλτσα ντομάτας, στο τυρί και στα άλλα συστατικά που προκαλούν την συγκέντρωση μούχλας στην ζύμη. Η συγκεκριμένη πίτσα όμως περιέχει ένα... επτασφράγιστο μυστικό: ένα διαφορετικό συστατικό που εγκλωβίζει την υγρασία και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και της επιτρέπει να παραμείνει βρώσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...