Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το σεξ

Δείτε ποιες μπορούν να φουντώσουν ή να σβήσουν τη διάθεσή σας για σεξ


Ο υγιεινός τρόπος ζωής, με σωστή διατροφή και άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε αλλά και να αισθάνεστε καλύτερα και να βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή. Την ίδια στιγμή όμως, ορισμένες τροφές μπορεί να σκοτώσουν τη διάθεση αλλά και τη λίμπιντό σας.

Παρακάτω θα δείτε ποιες τροφές μπορούν να φουντώσουν ή να σβήσουν τη διάθεσή σας για σεξ, σύμφωνα με την Cynthia Sass, RD, συγγραφέα του βιβλίου «S.A.S.S Yourself Slim».

Καλύτερη τροφή: φράουλες

Είναι αλήθεια: οι φράουλες είναι σέξι. Και να γιατί: η καλή υγεία του κυκλοφορικού συστήματος είναι απαραίτητη για τη σωστή σεξουαλική λειτουργία αντρών και γυναικών και οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν την καρδιά και τις αρτηρίες σας.

Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, που μαζί με τα αντιοξειδωτικά έχει συνδεθεί με αυξημένο αριθμό σπερματοζωαρίων στους άντρες. Μπορείτε να τις συνδυάσετε και με μαύρη σοκολάτα που περιέχει μεθυλξανθίνη, μια ουσία που ενεργοποιεί τη λίμπιντο.

Χειρότερη τροφή: αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σας ηρεμεί και να σας φτιάχνει τη διάθεση κατά τη διάρκεια του ραντεβού, αλλά στη πραγματικότητα, το αλκοόλ μπορεί να βλάψει την ερωτική σας ζωή. Η υπερβολική κατανάλωση μετριάζει τη σεξουαλική επιθυμία, ελαττώνει τη διέγερση και ευαισθησία και μπορεί να μειώσει τις αναστολές σας και να σας οδηγήσει σε επικίνδυνες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Καλύτερη τροφή: αβοκάντο

Αυτά τα υπερ-φρούτα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε βιταμίνη E, κάλιο και βιταμίνη B6 που αποτρέπει ή καθυστερεί την εκδήλωση καρδιακών νόσων και ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Αποτελούν επίσης καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που ωφελούν τη καρδιά. Και ό,τι βοηθά την καρδιά και το κυκλοφορικό ωφελεί επίσης την υγιή σεξουαλική ζωή. Άντρες που πάσχουν από καρδιακά νοσήματα έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στυτική δυσλειτουργία ως αποτέλεσμα βλάβης των αρτηριών.

Καλύτερη τροφή: αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη E, στοιχεία απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή.

Το σελήνιο βοηθά σε περιπτώσεις στειρότητας και η βιταμίνη E βοηθά στην υγεία της καρδιάς. Ο ψευδάργυρος είναι μέταλλο που βοηθά τους άντρες στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών και μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο.

Χειρότερη τροφή: κρέας

Παρόλο που το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη. Μια διατροφή που βασίζεται κυρίως στο κρέας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, υψηλής πίεσης και καρδιακών νόσων. Οι παθήσεις αυτές επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση τη σεξουαλική λειτουργία.

Επίσης, μια μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2006 στο περιοδικό Chemical Senses υποστήριξε ότι η κατανάλωση κρέατος μπορεί να έχει αποτέλεσμα την παραγωγή, από το σώμα, μιας λιγότερο ελκυστικής μυρωδιάς. Στα πλαίσια της έρευνας, 17 άντρες λάμβαναν για δυο εβδομάδες διατροφή πλούσια σε κρέας και στη συνέχεια στερούνταν το κρέας για επίσης δυο εβδομάδες. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να αξιολογούν την ελκυστικότητα των αντρών βάσει της μυρωδιάς τους και μόνο. Διαπιστώθηκε ότι είχαν την τάση να προτιμούν άντρες που δεν έτρωγαν κρέας.

Καλύτερη τροφή: γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο, που βοηθά στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης η οποία σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.

Είναι επίσης πλούσιες σε βήτα-καροτίνη και βιταμίνη A, που πιστεύεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της στειρότητας.

Καλύτερη τροφή: σησάμι

Το σησάμι είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο που πιστεύεται ότι ωφελεί στη σεξουαλική υγεία. Μπορείτε να το προσθέσετε στα δημητριακά της ή στο φαγητό σας.

Καλύτερη τροφή: καρπούζι

Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού έχει λίγες θερμίδες αλλά πολλά φυτικά θρεπτικά συστατικά που πιστεύεται ότι αυξάνουν τη λίμπιντο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο Texas A&M υποστήριξε ότι το λυκοπένιο, η κιτρουλίνη και η βήτα-καροτίνη που περιέχονται στο καρπούζι ωφελούν τη λειτουργία των αγγείων και δρουν ως φυσικά ενισχυτικά της σεξουαλικής ορμής.

Χειρότερη τροφή: τηγανιτά και φαστ-φουντ

Τα τηγανιτά και τα έτοιμα, «γρήγορα» γεύματα περιέχουν βλαβερές λιπαρές ουσίες όπως τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά που βλάπτουν την καρδιά και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, οι τηγανιτές πατάτες έχουν κατηγορηθεί, μαζί με άλλες τροφές, ως ιδιαίτερα βλαβερές και υπαίτιες για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2, που αποδεδειγμένα σχετίζεται με σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άντρες και γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...