Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μπράουνις με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Τρομερός γευστικός συνδυασμός για τέλεια μπράουνις...


Υλικά

Για 4-6 άτομα

125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια κακάο
0.25 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

«Ανοιξιάτικη» 3η Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις» στο Μετρό Συντάγματος

Ξεκινά την Τρίτη 4 Μαρτίου η 3η Έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ».

Οι δύο προηγούμενες κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκθέσεις, έδωσαν ώθηση ώστε να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο σχεδιασμό της νέας έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Τετάρτη 4 έως και το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Από την Πόλη έρχομαι»: Τεστί κεμπάπ και μελιτζάνες αποξηραμένες με πιπεριές γεμιστές με κιμά.

Στην ιστορική συνοικία Ταταύλα θα μας ξεναγήσει η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 18:50 στην εκπομπή «Από την Πόλη έρχομαι». 


Για τα Ταταύλα θα μάθουμε ότι οι κάτοικοι, από τον 16ο αιώνα μέχρι το 1922, ήταν αποκλειστικά Έλληνες, λίγοι Αρμένιοι και Εβραίοι ενώ θεωρείται ότι πρώτοι κάτοικοί της ήταν Χιώτες. Η Μαρία θα περιηγηθεί στην κεντρική λεωφόρο, θα επισκεφθεί ναούς και αξιοθέατα αλλά και διάφορα καταστήματα με γλυκά και τρόφιμα. Θα μαγειρέψει τεστί κεμπάπ και μελιτζάνες αποξηραμένες με πιπεριές γεμιστές με κιμά. 

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»: Φρέσκα λιγκουίνι με γαρίδες και μπείκον

Η Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σάββατο στις 20:00, ανοίγει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και μας δείχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς.


Υλικά που κάθε κουζίνα έχει, συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και καλή διάθεση είναι όλα όσα η καταξιωμένη chef χρειάζεται για να μας μάθει την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής! 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δημιούργησαν πίτσα που μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου για... τρία χρόνια!

Η "μαγική" πίτσα αποτελείται από xοιρινό και πεπερόνι, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα

Μπορεί μία πίτσα να διατηρηθεί αναλλοίωτη εκτός ψυγείου για τρία χρόνια; Κι όμως! Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", οι επιστήμονες τροφίμων του αμερικανικού Στρατού ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν μία νέα πίτσα που μπορεί να μείνει...φρέσκια εκτός ψυγείου, για 36 μήνες και να καταναλωθεί χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα υγείας.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το γευστικό πάρτι του Καλλίδη στο Καρπενήσι

Κάθε Κυριακή ο Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. 


Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λαχταριστή κιμαδόπιτα ρολό

Λαχταριστή κιμαδόπιτα ρολό, απλή , εύκολη και πολύ γευστική. Δοκιμάστε την!


Υλικά

χωριάτικα φύλλα: 8
κιμάς: 500 γρ.
κρεμμύδια: 3 μεγάλα, ψιλοκομμένα
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας
πιπεριά Φλωρίνης: 1 ψιλοκομμένη
φέτα: 200 γρ.
γραβιέρα: 300 γρ.
ταμπάσκο: λίγες σταγόνες
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αυγό: 1 χτυπημένο 150 γρ. λιωμένο, γ
ελαιόλαδο: 1/4 φλιτζανιού για το σοτάρισμα
βούτυρο: για το άλειμμα των φύλλων

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μείγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά που ψήνεται στη λαδόκολλα. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά.

Η Νταϊάν Κόχυλα θα μας ταξιδέψει σε ένα παιχνίδι μεσογειακών γεύσεων

Η Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σάββατο στις 20:00, ανοίγει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και μας δείχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς.


Υλικά που κάθε κουζίνα έχει, συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και καλή διάθεση είναι όλα όσα η καταξιωμένη chef χρειάζεται για να μας μάθει την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής! 

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στα Πριγκιπόννησα φτιάχνοντας λαχανοντολμάδες με μύδι και μύδια πλακί.


Στα Πριγκιπόννησα, τα μικρά νησάκια που είναι σκορπισμένα σα μαργαριτάρια στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μας ξεναγήσει η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 18:50 από την εκπομπή «Από την Πόλη Έρχομαι».


Τα Πριγκιπόννησα, όπως μας εξηγεί η Μαρία κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, πήραν το όνομά τους από τη συνήθεια των βυζαντινών να εξορίζουν εκεί τους πρίγκιπες που ήταν απειλή για την εξουσία τους.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Νόστιμη γη»: Ο Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες γωνιές του Βόλου

Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης…. Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;


Κάθε Κυριακή ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στην Φλώρινα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς Συνταγή».


Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 18:50, o Δημήτρης ταξιδεύει στην άκρη της Ελλάδας, στο νόμο Φλώρινας, το νόμο με τις 6 λίμνες, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα ιδιαίτερα προϊόντα!

«Από την Πόλη Έρχομαι»: Η Μαρία μαγειρεύει τας κεμπάπ με πιλάφι

Από τη Μεγάλη Οδό του Πέρα, την Ιστικλάλ, ξεκινά η νέα βόλτα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου στην εκπομπή «Από την Πόλη Έρχομαι» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 18:50.


Περπατά και μας δίνει πληροφορίες για τον μεγάλο πεζόδρομο που ξεκινά από το Ταξίμ και κατεβαίνει προς το Γαλατά. Μας μιλά για τα κτίρια της περιοχής και την ιστορία τους αλλά και για τις αναμνήσεις που έχει από τη ζωή της στην περιοχή. 

Στη συνέχεια μαγειρεύει τας κεμπάπ με πιλάφι και το προσφέρει στα παιδιά του Ζαππείου Σχολείου. Μας μιλά για την ιστορία του.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Γιατί όποιος αγαπά μαγειρεύει

Η Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σάββατο στις 20:00, ανοίγει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και μας δείχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς.


Υλικά που κάθε κουζίνα έχει, συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους και καλή διάθεση είναι όλα όσα η καταξιωμένη chef χρειάζεται για να μας μάθει την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής! 

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

O Βασίλης Καλλίδης στον κάτασπρο Χελμό για να κάνει σκι και να μαγειρέψει στο χιόνι

Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης…. Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;


Κάθε Σάββατο, ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Μπακλαβάς με φύλλο κρούστας «πολίτικο» από την Αργυρώ

Ο μπακλαβάς φτιάχνεται σε όλη τη χώρα: στη Στερεά Ελλάδα με αμύγδαλο, στο Πήλιο με καρύδι και στη Βόρειο Ελλάδα με φιστίκι.

Ο μπακλαβάς φτιάχνεται σε όλη τη χώρα: στη Στερεά Ελλάδα με αμύγδαλο, στο Πήλιο με καρύδι και στη Βόρειο Ελλάδα με φιστίκι.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γεύσεις Ελλήνων την Κυριακή 2/2 στην Χαλκίδα

Την Κυριακή (2/2)  μαζί με τη Ντίνα Νικολάου, στην εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις, στον ΣΚΑϊ, θα μαγειρέψουμε φαγητά που είναι ιδανικά για το Σαββατοκύριακο και κάνουν το τραπέζι μας ξεχωριστό και λαχταριστό! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...