Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Συμβουλές για μία πιο υγιεινή γαλοπούλα


Οι γιορτινές ημέρες είναι πολύ συχνά ημέρες που υπερκαταναλώνουμε φαγητό και παραμελούμε την ποιότητα της διατροφής μας. Οι πειρασμοί είναι πολλοί και οι γεύσεις πιο έντονες.



Σίγουρα, οι καθημερινές μας συνήθειες είναι αυτές που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και όχι η διατροφική μας συμπεριφορά κατά τη διάρκεια λίγων ημερών το χρόνο.

«Νόστιμη γη»: Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις θα παρουσιάσει ο Βασίλης Καλλίδης

Ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις, με πλάνα που δεν έχουν προβληθεί, από όλες τις εκπομπές της «Νόστιμης γης», θα παρουσιάσει ο Βασίλης Καλλίδης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  


Ένα γευστικό επεισόδιο με πολλές εκπλήξεις και νέες συνταγές. Γλέντι με τσαμπουνιέρηδες στη Νάουσα της Πάρου. Γιορτή Τράτας στον Κότρωνα της Μάνης. Μια μοναδική μικροζυθοποιεία και ένα αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων από την Εύβοια. 

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Η Λόη βγήκε μία από τις πέντε καλύτερες σεφ της Νέας Υόρκης


Το "Πρωινό Mou" συνδέθηκε μέσω skype με την Μαρία Λόη, η οποία βρίσκεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη!


Η μαγείρισσα γνωρίζει εκεί μεγάλη επιτυχία και αποκάλυψε πως χθες χριστουγεννιάτικο δώρο της έκαναν ότι βγήκε μια από τις πέντε καλύτερες σεφ στη Νέα Υόρκη!

Επτά τροφές που είναι καλύτερες και από Viagra!

Δείτε με ποιους φυσικούς τρόπους μπορείτε να εκτινάξετε τη λίμπιντο στα ύψη και να αισθανθείτε πιο σέξι

Αναρωτιέστε με ποιον φυσικό τρόπο μπορείτε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αισθανθείτε πιο σέξι ή ψάχνετε τρόπους να τονώσετε την σεξουαλικότητα του συντρόφου σας; Το μυστικό περνάει από το στομάχι σας και συγκεκριμένα μέσα από επτά «μαγικές» τροφές...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Η Σεφ Ντίνα Νικολάου, με την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις υποδέχεται την Πρωτοχρονιά στην Κορινθία!


Η Σεφ Ντίνα Νικολάου, με την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις, (ΣΚΑΙ), υποδέχεται την Πρωτοχρονιά σε κλίμα άκρως εορταστικό ταξιδεύοντας στην Κορινθία!


Εμπνευσμένη απ’την ομορφιά του Κορινθιακού κόλπου και από το μέρος που έχει στην αύρα του κάτι από τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό, ετοιμάζει ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο γεύμα!

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Γεμιστό κατσικάκι με την παραδοσιακή συνταγή της Σάμου

Υλικά
1 κατσίκι 4-5 κιλών
Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι νυχάκι
8 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο
1 κατσικίσια συκωταριά ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη τομάτα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
250γρ κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Χυμό 2 λεμονιών 

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το συκώτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη και την ψιλοκομμένη τομάτα. Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση και να μειωθούν λίγο τα υγρά της ντομάτας και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Μετά από λίγο ρίχνουμε στο μείγμα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά (προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό). Η γέμιση είναι έτοιμη.
Παράλληλα, πλένουμε το κατσίκι και αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του. Το γεμίζουμε με το μίγμα που φτιάξαμε και το ράβουμε, αφού πρώτα προσθέσουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και λίγο λάδι για να ψηθεί καλά η γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και εξωτερικά και το περιχύνουμε με το χυμό δύο λεμονιών. Σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο, βάζουμε το κατσικάκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες στους 180 βαθμούς. Μισή ώρα πριν βγάλουμε το κρέας από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ωραίο χρώμα.

Πηγή

Η «Κουλούρα της Ζακύνθου» και τα έθιμα την παραμονή των Χριστουγέννων

Ένα σπάνιο εορταστικό έθιμο συντηρούν με θρησκευτική ευλάβεια σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων οι κάτοικοι της Ζακύνθου.


Πρόκειται για το "κόψιμο της χριστοπαραμονιάτικης κουλούρας", λίγες ώρες πριν τη γέννηση του Χριστού σε ένα τραπέζι λιτό, λόγω της νηστείας των προηγούμενων ημερών, αλλά πλούσιο σε φαντασία και ενθουσιασμό.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα

O σεφ ετοιμάζει το εορταστικό σου δείπνο με την καλύτερη γαλοπούλα.

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;»: Αυθεντικά, νόστιμα, μα πάνω από όλα μαμαδίστικα

Αυθεντικά, νόστιμα, μα πάνω από όλα μαμαδίστικα θα είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο τα πιάτα στην κουζίνα του «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» στον Alpha.


H Νταϊάν έχει τον τρόπο να μας δείχνει πως η μαγειρική είναι πιο ωραία όταν την κάνεις για αυτούς που αγαπάς.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Να γλείφεις και τα δάχτυλα σου – Η πιο νόστιμη και εύκολη χοιρινή τηγανιά

Ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές στη πιο εύκολη ετοιμασία του!


Υλικά:

Όποιος τρώει σαν Κρητικός θα ζήσει περισσότερο

- Τι δείχνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα!


Μεσογειακή διατροφή. Πιο συγκεκριμένα, κρητική διατροφή. Οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας συναινούν, η λογική υπερθεματίζει, αλλά και η επιστήμη δεν πάει πίσω. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άντρες της Κρήτης ζουν περισσότερο, λόγω των διατροφικών συνηθειών τους.

Οπως μεταδίδει και το Greek Reporter, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε μια έρευνα του Ολλανδού καθηγητή Νταν Κρόμχουτ, σε διεθνές συμπόσιο στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Η.Ε.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λαμία: Ένα "ευλογημένο" κρασί .... στα ποτήρια του Cinque!!!


Μια μοναδική εβδομάδα ξεκινά στο Cinque από τις 16/12!


Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε την Οινοποιία Τσάνταλη,με τον τεράστιο πλούτο των οινικών της προτάσεων,με τα έξι οινοποιεία και τους 16 στο σύνολο αμπελώνες!!Απ' όλες τις ετικέτες του κτήματος ο sommelier μας επέλεξε για σας αυτές που παράγονται στο Άγιο Όρος,κρασιά για απαιτητικούς και εκπαιδευμένους ουρανίσκους,όπως θεωρούμε ότι διαθέτουν πλέον οι φίλοι του Cinque.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γεύσεις στη Φύση με εύκολες συνταγές για κρέας και θαλασσινά

Συνταγές με πλούσια γεύση και ιδιαίτερη φαντασία μαγειρεύει ο chef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας στις «Γεύσεις στη φύση» κάθε Κυριακή στις 14.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει διαφορετικές λαχταριστές ιδέες για πιάτα με θαλασσινά, κρέας και λαχανικά που μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα και απλά! 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Από την Πόλη Έρχομαι: Καταΐφι προσφέρει η Μαρία Εκμεκτσίογλου στον Πατριάρχη

Από το Φανάρι, τη συνοικία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ξεκινά την ξενάγησή της η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 18:50.


Στο Φανάρι, η Μαρία επισκέπτεται το Πατριαρχείο, το σημείο αναφοράς των Ρωμιών αλλά και των Ελλήνων που επισκέπτονται την Πόλη, συναντά τον Πατριάρχη και του προσφέρει το καταΐφι της.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ" ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ανακάλυψε γεύσεις

Διασκέδασε με την παράδοση μας

Απόκτησε προϊόντα σε τιμές παραγωγών

Χαμογέλασε και κέρδισε πλούσια δώρα


…από τις 20 Δεκεμβρίου στο KOSMOPOLIS
Φέτος τις γιορτές στρώστε το δικό σας τραπέζι με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς με τις καλύτερες τιμές που θα προμηθευτείτε από το φεστιβάλ γεύσης και γιορτής «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ» στο γιορτινά στολισμένο KOSMOPOLIS.

Με δωρεάν είσοδο για το κοινό το φεστιβάλ ελληνικών εκλεκτών προϊόντων, σας περιμένει στο KOSMOPOLIS στην Λ. Κηφισίας 73, στο Μαρούσι, στις 20,21,22 & 26,27,28,29 Δεκεμβρίου 2013.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις» στο Σύνταγμα με άρωμα… Χριστουγέννων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, το διάστημα από 16 έως 18 Δεκεμβρίου.


Χιλιάδες κόσμου σε πνεύμα γιορτινό και… Χριστουγεννιάτικο αναμένεται να «τιμήσουν» τα ελληνικά, ποιοτικά τρόφιμα, που θα κατακλύσουν το Σύνταγμα.

Τι μαγειρεύει το Σαββατοκύριακο η Νταϊάν Κόχυλα

 Λένε πως σαν το φαγητό της μαμάς δεν υπάρχει άλλο.


Εδώ στον Alpha έχουμε μια μαμά που μας κάνει να νοσταλγούμε τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές του σπιτιού. H Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει κάθε Σαββατοκύριακο πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς.

Burger με ταλαγάνι, τηγανητά κρεμμύδια και σως μπάρμπεκιου από τον Άκη Πετρετζίκη

Burger με ταλαγάνι, τηγανητά κρεμμύδια και σως μπάρμπεκιου από τον Άκη Πετρετζίκη. 

To πιο γευστικό burger που δοκιμάσατε ποτέ!

Χρ. Παπαδημητρίου, ο πιτσιρικάς που επέβαλε το ξύδι Balsamico στην Ελλάδα -Φόρεσε τα γυαλιά στους Ιταλούς

Ολα ξεκίνησαν από ένα παλιό οινοποιείο που υπήρχε στην Καλαμάτα πριν από περίπου τριάντα χρόνια. Ηταν η εποχή που ο πατέρας Κώστας Παπαδημητρίου τελείωνε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και αποφάσιζε να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση.


Βασική δραστηριότητά της ήταν η μεταποίηση και το εμπόριο της μικρής, μαύρης κορινθιακής σταφίδας. Κάπου εκεί βρέθηκε στο δρόμο του Κώστα Παπαδημητρίου η Σταυρούλα Κουράκου - Δραγώνα, η πρώτη κυρία της ελληνικής οινολογίας, η οποία τον προέτρεψε να σπουδάσει στη σχολή οινολογίας του Μπορντό.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η MISKO κυρίαρχη και το 2013!

Ακόμη μια χρονιά κλείνει με τη MISKO ηγέτιδα στην εγχώρια παραγωγή ζυμαρικών, αφού τα ετήσια μερίδια αγοράς της φτάνουν το 30% και απέχουν σταθερά κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10 μονάδες από την δεύτερη επώνυμη μάρκα ζυμαρικών.


Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών της Ελλάδας, μετρά 86 χρόνια πρωτιάς στην ελληνική αγορά τροφίμων, έχοντας να επιδείξει περισσότερες από 60 βραβεύσεις και διακρίσεις στην ιστορία της. Πρωτιά που οφείλεται στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, την άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, την μακροχρόνια συνέπειά της και την αδιαμφισβήτητη συμβολή της στην ελληνική οικονομία.

Στο Cinque Accademia del vino στη Λαμία γιορτάζουν με αφρό και φυσαλίδα και υποδέχονται το Domaine Karanika!!

Oι μέρες των γιορτών που βρίσκονται προ των πυλών έχουν συνδυαστεί....με αφρό και ...φυσαλίδα,δηλαδή με αφρώδεις οίνους σε ευρύτερο φάσμα.Γιατί μόνο τα κρασιά που παράγονται στην γαλλική Καμπανία μπορούν να φέρουν τον χαρακτηρισμό "σαμπάνια",ενώ τα κρασιά με αφρισμό εκτός αυτής της γεωγραφικής περιοχής χαρακτηρίζονται ως "αφρώδεις οίνοι".

Στο Cinque έχουμε την χαρά και την τιμή να καλωσορίσουμε, τους εκλεκτούς και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό,αφρώδεις οίνους από το Αμύνταιο,που με πολύ μεράκι και αγάπη επιμελούνται ο Laurens Hartman και η σύζυγός του Annet.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Χρήστος Μπισιώτης: Ο Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου που κάνει πιο «νόστιμη» τη ζωή του Ομπάμα

Είναι μόλις 26 ετών. Είναι ένας μάγειρας που κατάφερε να «τρυπώσει» στην κουζίνα του Λευκού Οίκου. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται η προεδρική οικογένεια Ομπάμα για το καθημερινό του... μενού. Μα πάνω απ' όλα είναι Ελληνας. Ολόγος για τον Χρήστο Μπισιώτη, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις συνταγές του τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόπιτα στρούντελ

Την κλασική σπανακόπιτα, με χωριάτικα φύλλα που θα κάνουμε ρολό και μια πλούσια γέμιση με αβγά και φέτα, τη λέμε πλέον… στρούντελ!

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Γιατί όποιος αγαπά μαγειρεύει

Λένε πως σαν το φαγητό της μαμάς δεν υπάρχει άλλο.


Εδώ στον Alpha έχουμε μια μαμά που μας κάνει να νοσταλγούμε τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές του σπιτιού μας. H Νταϊάν Κόχυλα κάθε Σαββατοκύριακο μας δέιχνει πώς είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς. 

5ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας


Την Παρασκευή ξεκινά για πέμπτη χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων μέλισσας με κεντρικό σύνθημα «το Φεστιβάλ που θα σας κάνει... να κολλήσετε!». Και είναι πράγματι έτσι καθώς το μέλι θα ρέει άφθονο στο εν λόγω Φεστιβάλ. Κέα, Τήνος, Ικαρία, Καρπάθος είναι μόνο λίγες από τις περιοχές που θα εκπροσωπηθούν στο φεστιβάλ. Κεράσματα με μέλι θα υποδέχονται τους επισκέπτες και ένας παιδότοπος – «μικρό μελίσσι» θα περιμένει τους μικρούς μας για να τους ξεναγήσει στο κόσμο της μέλισσας.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εορταστικό ταξίδι γεύσης: Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα πιάτα από όλο τον κόσμο


Βρισκόμαστε περίπου 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ήδη πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου έχουν μπει στο εορταστικό πνεύμα και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την «Αγια Νύχτα». Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο ωστόσο διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...