Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Γευστικές μνήμες» ξύπνησαν στα Τρίκαλα

«Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους του νομού Τρικάλων διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας.

Γευστικές μνήμες του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες», «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα», ξύπνησαν σήμερα δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Τρικάλων, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πίτσα με ξινομυζήθρα & ελιές Από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο


Συνταγή από το alatikaipiperi.tumblr.com

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφίες: www.studiom.gr

Για 2 στρογγυλές πίτσες διαμέτρου 38 εκ. η καθεμία ή 2 ορθογώνιες (ταψιά του φούρνου), μετρίου πάχους

Προετοιμασία: 15´ ψήσιμο: 20´

Κόστος €6,30 η κάθε πίτσα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σπάει τα… κοντέρ η συμμετοχή στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις»

Ρεκόρ συμμετοχής εκθετών αναμένεται στην Έκθεση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, που θα διεξαχθεί στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, το τριήμερο 16,17 και 18 Δεκεμβρίου.

Τα περίπτερα με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα κατακλύσουν τον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Ελαιόλαδο, μέλι, γλυκά κουταλιού, είδη άρτου, αλλαντικά, γαλακτοκομικά προϊόιντα και μια ευρεία γκάμα τροφίμων συνεταιριστικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που αναμένεται να διευρυνθεί όσο περνούν οι μέρες θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο τις γιορτινές αυτές μέρες.

Σε αυτή την ατμόσφαιρα, τη γιορτινή και χριστουγεννιάτικη, με… σύμμαχο το πολυπληθές αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό, τα ποιοτικά τρόφιμα από περιοχές της Ελλάδος, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η νησιωτική Ελλάδα, η Στερεά, η Θεσσαλία και άλλες, θα κάνουν έντονη την παρουσία τους και θα δώσουν… άλλες γεύσεις. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος της Έκθεσης… «Ελλάδος Γεύσεις».

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«Μεζές» από την Νταϊάνα Κόχυλα

Γευστικοί πειρασμοί της ελληνικής κουζίνας.


Το πιο σημαντικό στη φιλοσοφία των μεζέδων είναι ότι δεν αποτελούν φαγητό για να χορτάσει κανείς, αλλά απλή ελκυστική απόλαυση. Στόχος αυτού του τρόπου διατροφής είναι η κοινωνική συναναστροφή. Ο βασικός λόγος που μια παρέα κάθεται γύρω από ένα τραπέζι με μεζέδες είναι η κουβέντα, το καλαμπούρι με τους φίλους που συνοδεύεται από ένα δυο ποτηράκια κρασί ή ηδύποτο και κάτι για τσιμπολόγημα. Είναι ένα πολιτισμένο γαστρονομικό παιχνίδι που απαιτεί αυτοσυγκράτηση ώστε να μην παραφουσκώσουμε όπως θα γινόταν με ένα πλήρες κύριο γεύμα ή δείπνο. 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο λεμονάτο φούρνου

Ένα από τα φαγητά για τα οποία τρελαίνονται οι μικροί μας φίλοι είναι το κοτόπουλο! Πόσο μάλλον αν αυτό είναι στο φούρνο.


Εμείς σας έχουμε μία πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο φούρνου, σε λίγα λεπτά και με λίγα υλικά! Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει και εσάς αλλά και τα παιδιά σας που θα τρελαθούν με την γεύση του.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ


«Από την Πόλη Έρχομαι» θα μας λέει η Μαρία Εκμεκτσίογλου από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19:00 ταξιδεύοντάς μας σε ένα οδοιπορικό εικόνων και γεύσεων.
Η γνωστή μαγείρισσα, που κατάγεται από παλιά ελληνική οικογένεια της Πόλης, μας ξεναγεί στην πόλη που γεννήθηκε. Μας δείχνει σημαντικά μνημεία, επισκέπτεται παλιά στέκια της Πολίτικης κουζίνας, μιλάει με ρωμιούς φίλους της, ψωνίζει στα φημισμένα παζάρια της Πόλης και ανακατεύει στις μαγειρικές της το Αιγαίο, την Κρήτη, το Βυζάντιο και την Τουρκία.

Στην πρώτη εκπομπή, η Μαρία μάς γνωρίζει τον Βόσπορο, τη ραχοκοκαλιά της Πόλης των δύο ηπείρων και των τριών θαλασσών και μας ταξιδεύει σε μέρη οικεία της, όπως το Καντιλλί, το χωριό που γεννήθηκε, τα φρούρια Rumeli kavak και Anadolu Kavagi, την Κάνλικα και το Νιχώρι. Σε κάθε προορισμό, η Μαρία διηγείται ιστορίες και μαγειρεύει εμπνευσμένη από τις μνήμες του κάθε τόπου: παλαμίδα τηγανιτήαυγά με σουτζούκι για πρωινό, μυδοπίλαφολαβράκι με αλάτισαλάτα του ψαρά.
Η περιήγηση τελειώνει στο εστιατόριό της όπου μας προσφέρει μεθυσμένο τουρλού θαλασσινών, αξιοποιώντας γευστικά για μια ακόμα φορά τον πλούτο της θάλασσας του Βόσπορου.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης


Από την Πόλη Έρχομαι

Από την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19:00

Ο Βασίλης Καλλίδης στην όμορφη Καστοριά


Tο Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 20:00, στον Alpha, ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στην πόλη που αγκάλιασε τη λίμνη, στην όμορφη Καστοριά.


Ο chef αποδέχεται την πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος», για να συμμετέχει σε ένα παραδοσιακό καζάνεμα τσίπουρου. Το ταξίδι ξεκινάει με μια στάση στη Σιάτιστα που φημίζεται για το σπάνιο ηλιαστό κρασί της.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα για την υγιεινή διατροφή


Aπό την INTERAMERICAN και το New York College


Το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της σχέσης διατροφής και υγείας αναπτύχθηκε σε ανοιχτή για το κοινό ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα η INTERAMERICAN και το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα New York College στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας. Την ενημέρωση παρακολούθησαν και πολλοί εργαζόμενοι της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των τακτικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας για το ανθρώπινο δυναμικό της, στο επίπεδο της ενημέρωσης και προληπτικής αγωγής για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Η Νταϊάν Κόχυλα επιστρέφει

Πρεμιέρα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, στις 20:00


Λένε πως σαν το φαγητό της μαμάς δεν υπάρχει άλλο.
Εδώ στον Alpha έχουμε μια μαμά που μας κάνει να νοσταλγούμε τα κυριακάτικα τραπέζια και τις μυρωδιές του σπιτιού μας.


Η Νταϊάν Κόχυλα επιστρέφει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00 με διπλό επεισόδιο για να ανοίξει το σπίτι της μέσα από τον Alpha και να δείξει πως είναι να μαγειρεύεις για αυτούς που αγαπάς.

Les Beaujolais nouveaux sont arrives!!!! Και η Λαμία στην παγκόσμια γιορτή του κρασιού


Στο Cinque πέρυσι για πρώτη φορά σας είπαμε '"Le Beaujolais nouveau est arrive" και συμμετείχαμε όλοι μαζί στην παγκόσμια αυτή γιορτή του κρασιού.Ανατρέχοντας στην περσινή μας ανάρτιση (https://www.facebook.com/events/552031968144567/) θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το ολόφρεσκο αυτό γαλλικό κρασί,που όλοι περιμένουν να διατεθεί την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη και για πολύ λίγο θα διατίθεται στην αγορά.

Δεν θα παραμείνει στη λίστα μας καθώς ο χρόνος λειτουργεί ευθέως αντίστροφα με την ποιότητά του,όμως είναι μία καλή αφορμή να συναντηθούν οι οινόφιλοι της πόλης και να γιορτάσουν την "καινούργια" χρονιά για τους οινοπαραγωγούς.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ογκρατέν με μήλα και σελινόριζα

Υλικά για 4 άτομα

1 σελινόριζα, 1 μήλο

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βούτυρο



Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε 2’ και έπειτα ρίχνετε την παρμεζάνα. Αναδεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και διατηρείτε το μείγμα χλιαρό.

Το Beaujolais Nouveau 2013 έφτασε στα Cellier!

Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Cellier θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια σας με το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf!


Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Αποτελεί την «οινική πρωτοχρονιά» των φίλων του κρασιού και είναι γεγονός που πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 61 χρόνια.

Το Cellier πιστό στο ραντεβού του, σας προσφέρει τον 62ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

¨Ένα μέλι ..."Κόσμημα"

Τα γλυκά μικρά κουτάκια,με τις πολύχρωμες κορδέλες, που δηλώνουν την κάθε ποικιλία μελιού της σειράς Vasilissa της Stayia Farm, ομορφαίνουν ολοένα και περισσότερα ράφια gourmet παντοπωλείων της Ευρώπης και της Αμερικής.


Η σειρά Vasilissa με τις 11 διαφορετικές προσμίξεις μελιού, πρωτοπαρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό πέρυσι στο Λονδίνο, στο παντοπωλείο The Life Goddess και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από το Βρετανικό κοινό.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

14 θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, το ρόδι αν και έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν.  


Επειδή όμως προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα, δείτε τους λόγους που πρέπει... 
τάχιστα να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια, όπως αναφέρονται στην Huffington Post- αν δεν το κάνετε ήδη!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

VIDEO - Πως να ξεφλουδίσετε ένα κεφάλι σκόρδου σε λιγότερο από 10"!


Ξέρω τι σκέφτεστε! "Ξέρω ήδη το κόλπο, το κάνω σπάζοντας το σκόρδο με ένα μαχαίρι για να φύγει γρήγορα το δέρμα του."...



Αυτό όμως, είναι ένα νέο κόλπο και δεν χρειάζεται καν μαχαίρι!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Brunch κάθε Κυριακή πρωί στο Cinque στη Λαμία !!!!

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο εξωτερικό είναι τα brunch της Κυριακής. 


Τότε που τα μπαρ κι οι καφετέριες μετατρέπονται σε απίστευτους, πλούσιους μπουφέδες κι εσύ αράζεις για ώρες, συζητώντας και απολαμβάνοντας πρωινό-μεσημεριανό-απογευματινό.. χωρίς το άγχος της ώρας και της τιμής. 

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»

Ένα χριστουγεννιάτικο  φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών χάπενινγκ, από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1η  Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue.


Τον Απρίλιο του 2013 φαίνεται ότι γύρισε μια καινούργια σελίδα στο γευστικό τοπίο της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ «Ελλάδα  Γιορτή Γεύσεις», που οργάνωσε το περιοδικό «αθηνόραμα» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, κατάφερε να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας και 15.000 χαμογελαστούς Αθηναίους που ανακάλυπταν καλούδια - ντελικατέσεν, αλλά και μια πηγή αισιοδοξίας, δείχνοντας ότι στη χώρα υπάρχουν πολλές υγιείς δημιουργικές δυνάμεις. Ένα καινούργιο γευστικό ρεύμα δημιουργήθηκε και ήταν τόσο ισχυρό που μας οδήγησε στη διοργάνωση ενός

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η «Νόστιμη γη» της Σητείας με τον Βασίλη Καλλίδη

Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με σπανάκι και αβοκάντο

Μια καταπράσινη σαλάτα με βάση το σπανάκι, που συνδυάζουμε με ώριμο αβοκάντο, μπόλικο άνηθο και ασπρισμένα αμύγδαλα.


από τον Ηλία Μαμαλάκη

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Ελλήνων Γεύσεις": Τι θα δούμε στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΙ με τη Ντίνα Νικολάου

Η σεφ Ντίνα Νικολάου με την εκπομπή «Ελλήνων γεύσεις» κάνει πρεμιέρα από το Πήλιο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Στο πρώτο επεισόδιο, η σεφ Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει στη γραφική Τσαγκαράδα και ανακαλύπτει των «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής...

Πώς τρεις Κύπριοι έκαναν τους Παριζιάνους να υποκλιθούν στην ελληνική κουζίνα


Δεν υπάρχει Έλληνας φοιτητής στο Παρίσι που να μην έχει περάσει από τα τραπέζια του ή που να μην έχει πάρει κάτι σε πακέτο για το σπίτι. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Παριζιάνους – ανώνυμους και επώνυμους, όπως ο Φρανσουά Ολάντ – που τον έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, είτε για ένα γρήγορο γεύμα στο διάλειμμα από την εργασία τους είτε για δείπνο με φίλους νωρίς το βράδυ ως συνηθίζεται...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Feta Bar : Ο ναός των γαλακτοκομικών που ξελόγιασε τους Θεσσαλονικείς σε μόλις 10 ημέρες


Ένα πρωτότυπο μαγαζί έχει κερδίσει κιόλας τους Θεσσαλονικείς και ας άνοιξε μόλις 10 ημέρες. Όποιος έχει ήδη περάσει από την οδό Παύλου Μελά θα καταλάβει πως πρόκειται για το Feta Bar ή αλλιώς το ναό των γαλακτοκομικών.

Ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε χυμό σταφυλιού με πουρέ μελιτζάνας


Μια πολύ γευστική πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι σας που συνδυάζει ψαρονέφρι μαγειρεμένο με χυμό σταφυλιού και πουρέ μελιτζάνας.


από τον Ηλία Μαμαλάκη

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις


Σε όποιον αρέσει η μελιτζανοσαλάτα και δεν τη φτιάχνει μονάχος ώστε να έχει καταλήξει για την ποσότητα των επί μέρους συστατικών της, πιθανότατα η λύση είναι μία, η «Φιλύρα». Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο έδεσμα.


Η όντως χρυσοχέρα Αναστασία Τσανίδη-Κατσούρα ετοιμάζει μια σειρά από μεζέδες και «φαγάκια», όπως τα ονομάζει. 

Στην γκάμα της τα ρεβίθια γάστρας, τα γιαλαντζί ντολμαδάκια, η σαλάτα από φακές, οι γίγαντες πλακί ή τα μαυρομάτικα με ταχίνι.

Την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, που ψωνίσαμε από τον Βασιλόπουλο της Κλαυθμώνος, ετοιμάζει με καρύδια ή φέτα.

Νοστιμιά και υγεία


Εκατόν είκοσι χιλιάδες στρέμματα είναι πάρα πολλά για έναν παραγωγό. 

Αντιθέτως αποτελούν ικανοποιητικό αριθμό όταν πρόκειται για ολοκληρωμένο δίκτυο παραγωγών, γεωπόνων, συσκευαστών που λειτουργούν συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη σταθερή και οργανωμένη παροχή στην αγορά υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων. 

Πάθος για καφέ


Ο καφές για τον Γεώργιο Νεοφώτιστο ήταν αλληλένδετος με τη μοναδικότητα και την απόλαυση. Το 1951, έχοντας αποκομίσει την πείρα ενός ανθρώπου που ξέρει τις πηγές προέλευσης του καλού ακατέργαστου καφέ, τις διαφορετικές ποικιλίες, τα καλά χαρμάνια και την άρτια επεξεργασία του, έστησε τη δική του εταιρεία.


Το 2008 δημιουργήθηκε στις Μυκήνες, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μια σύγχρονη Μονάδα Παραγωγής, Συσκευασίας και Αποθήκευσης καφέ. Πλήρως αυτοματοποιημένη, επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο της παραγωγής, των πρώτων υλών και της τελικής συσκευασίας. 

Το μέλι δίνει τον τόνο


Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες «Μελίνο», δεν αποκτούν μόνο διαφορετική γεύση, αλλά σαφέστατα χαρίζουν υγεία όταν τη θέση της ζάχαρης παίρνει το μέλι. 


 Η Θεοδώρα Νοβακίδου κάνει αυτή την πρόταση από την Ελευθερούπολη και «παίζοντας» με γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά φρούτα δημιουργεί μια συναρπαστική γκάμα. 

Οντας τρίτης γενιάς μελισσοκόμος παράγει κατ' αρχάς μέλι από άνθη, πεύκο, ρείκι, πορτοκαλιές, καστανιές και θυμάρι. Μέλι που βρίσκει τη θέση του σε γλυκά του κουταλιού σαν το ντοματάκι, το κολοκύθι, το (εξαιρετικό) αγριόσυκο, το καρυδάκι ή το καρπούζι. Κατ' αντιστοιχία και το πλήθος των μαρμελάδων, αλλά και από φράουλα, κεράσι, ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, πορτοκάλι και πάει λέγοντας.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

To Cinque Accademia del Vino στη Λαμία υποδέχεται την "Οινογένεσις"!!!

Tην Τρίτη το βράδυ στο Cinque θα έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας η...Οινογένεσις,το κτήμα του οινοποιού Μπάκη Τσάλκου και φυσικά η συνέχειά του, ο Αλέξανδρος Τσάλκος.

The Laboratory!: Ένα ξεχωριστό «εργαστήριο» γεύσεων και λιχουδιών

Ένα ξεχωριστό «εργαστήριο» γεύσεων και λιχουδιών έκανε την εμφάνιση του στην οδό Πατησίων 129 κοντά στο κέντρο της Αθήνας…


The Laboratory ή πιο απλά το Lab, είναι ένας νέος καλαίσθητος χώρος με στοιχεία βιομηχανικού design… Στο ισόγειο, αφού προσπεράσετε το coffee bar και τον μπουφέ με τα γλυκά…θα συναντήσετε έναν προσεγμένο χώρο με καναπέδες και πάγκους για του πιο χαλαρούς αλλά και stands για τους πιο βιαστικούς…που θέλουν να ρίχνουν και καμιά ματιά στο πέρασμα της Πατησίων…

Ανεβαίνοντας τις σκάλες, προς το πατάρι του Lab θα ανακαλύψετε 2 διαφορετικά σημεία… ένα για πιο prive συναντήσεις και ησυχία και έναν πιο... «εργαστηριακό» χώρο για διάβασμα & ατελείωτο σερφάρισμα στο internet (free wi-fi), που απευθύνεται στον φοιτητόκοσμο (η ΑΣΟΕΕ & το Πολυτεχνείο είναι πάρα πολύ κοντά). 

Πουτίγκα πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκαλιού

Για αυτήν την συνταγή δεν χρειάζεστε τις γνώσεις ενός έμπειρου chef, παρά μόνο έναν καλό φούρνο μικροκυμάτων.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τα οινοποιεία της Νεμέας σας περιμένουν

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου


Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου τα οινοποιεία που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε άλλα οινοτουριστικά δίκτυα, ανοίγουν τις πόρτες τους και σας περιμένουν να τα γνωρίσετε και να σας φιλοξενήσουν, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Καλλίδης: Κατσαρόλες και τηγάνια στον Λούσιο ποταμό

Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική. 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μπρόκολο, ο σουπερ σύμμαχός σας για καλή υγεία - Φάτε το!‏

Το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο αποτελεί μία εξαιρετική διατροφική επιλογή για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί να φαγωθεί είτε μόνο του, ως σαλάτα, βραστό, είτε να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για την παρασκευή μιας ποικιλίας γευστικών πιάτων.  Εντάσσοντας το μπρόκολο στη διατροφή σας, πλησιάζετε τον στόχο των 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα που πρέπει να καταναλώνουμε όλοι μας για να απολαμβάνουμε τα οφέλη της καλής υγείας.

Η συνταγή της Ημέρας: Μακαρόνια με τόνο και μιξ μυρωδικών


Μακαρόνια με τόνο και μιξ μυρωδικών

Υλικά συνταγής:

για τα ζυμαρικά
500γρ. ζυμαρικά μακριά (μαφαλντίνε, σπαγγέτι, λαζάνια)
5 λίτρα νερό
2 κ.σ. αλάτι
για τη σαλάτα/σως
2 τόνοι σε κονσέρβα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. μιξ μυρωδικών
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Γαστρονομική εβδομάδα στο εστιατόριο Καράβι του Sofitel Athens Airport με κουζίνα της Μασσαλίας

Τιμώντας την Πολιτιστική  Πρωτεύουσα Ευρώπης 2013, τη Μασσαλία, ο Julien Maury, σεφ του Sofitel στη Μασσαλία, θα επισκεφθεί το Sofitel Athens Airport προκειμένου να ταξιδέψει γευστικά το Αθηναϊκό κοινό μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην υπέροχη Μασσαλία, την πόλη που ιδρύθηκε το 546 π.Χ. από Έλληνες Φωκαείς.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σουτζούκι Αδάνων με σάλτσα Καππαδοκίας

Την συνταγή για αυτό το εντελώς …σλουρπ πιάτο την κλέψαμε από το «καινούργιο» μεζεδοπωλείο 1965. Πιάτο πικάντικο, πεντανόστιμο και κυρίως γρήγορο και πανεύκολο, το αφιερώνουμε σπέσιαλ σε όλους τους μερακλήδες. Ταιριάζει τέλεια με παγωμένες μπίρες.

Δημιουργήθηκε παγωτό που λάμπει στο σκοτάδι -Η μπάλα κοστίζει 165 ευρώ


Εμπνευστής αυτής της πρωτότυπης ιδέας είναι ο Βρετανός Τσάρλι Φράνσις, ο οποίος χρησιμοποίησε τα «υλικά της συνταγής» ερευνών σχετικά με θαλάσσια πλάσματα που φωτίζουν στο σκοτάδι.

Έτσι εκμεταλλεύτηκε την πρωτεΐνη που συναντάται στις μέδουσες και δημιούργησε το καταπληκτικό αυτό επιδόρπιο. Ο ανήσυχος εφευρέτης και επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει Κινέζους επιστήμονες για την παραγωγή της πρωτεΐνης που απαιτείται για να κάνει το παγωτό που... λάμπει, πραγματικότητα.

«Η πρωτεΐνη που χρησιμοποιούμε στο παγωτό αντιδρά με τη γλώσσα σας, όπως το ουδέτερο pH. Έτσι όπως το στόμα σας ζεσταίνει την πρωτεΐνη, το επίπεδο του pH, αυξάνεται και το παγωτό αρχίζει να λάμπει» δηλώνει ο Φράνσις. Ωστόσο, το παγωτό που λάμπει φαίνεται πως «σκοτεινιάζει» όσους θέλουν να το δοκιμάσουν, καθώς η μία μπάλα στοιχίζει 165 ευρώ (140 στρελίνες)!


Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η «άγνωστη» εφεύρεση του Thomas Edison που άλλαξε για πάντα τη ζωή μας στη μαγειρική


Ο Τόμας Έντισον έχει μείνει στην ιστορία για πολλές σπουδαίες εφευρέσεις του. Κι όμως πέρα από την κινούμενη εικόνα, τον ηλεκτρικό λαμπτήρα και τον φωνογράφο, το ακούραστο μυαλό του ανακάλυψε και τη μέθοδο διατήρησης φρούτων και λαχανικών σε γυάλινα δοχεία.

Αν και πολλοί λίγοι γνωρίζουν την εν λόγω ανακάλυψή του, για την οποία, μάλιστα, ουδέποτε «χαιρετίστηκε» από το κοινό, ο ίδιος κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 1881, την οποία και έλαβε.

Ως αποτέλεσμα των πολύωρων και κοπιαστικών εργασιών του εντός του εργαστηρίου με γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες, ο Έντισον έστρεψε την προσοχή του κάποια στιγμή και σε κάτι όχι τόσο πολύπλοκο.

Τοποθέτησε μικρά φρούτα και φρέσκα λαχανικά μέσα σε μεγάλα γυάλινα δοχεία και στη συνέχεια αφαίρεσε τον αέρα με αντλία, ενώ παράλληλα έκλεισε ερμητικά το άνοιγμα με ένα άλλο κομμάτι γυαλί, όπως γράφουν τα perierga.gr.

Τα αγαπημένα του ζαρζαβατικά και τα φρούτα διατηρήθηκαν για πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ ήταν το ίδιο φρέσκα και λαχταριστά μετά από αρκετές ημέρες.

Έτσι ο Έντισον άνοιξε τον δρόμο στη διατήρηση φρούτων και λαχανικών εκτός εποχής υπό μορφήν... μαρμελάδας, κομπόστας κ.λπ., καθώς η ανακάλυψή του στην πορεία δεν περιορίστηκε μόνο στη διατήρηση της φρεσκότητας.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Το Κτήμα Κατσαρού στο Cinque Accademia del Vino στη Λαμία!

To Cinque Accademia del Vino στη Λαμία με μεγάλη χαρά υποδέχεται το Κτήμα Κατσαρού!Το κτήμα φυτεύτηκε στις αρχές του '80,στην Κρανιά Ολύμπου,σε επικλινείς πλαγιές από τον Δημήτρη Κατσαρό και τη γυναίκα του Στέλλα.

Οι ποικιλίες επιλέχθηκαν από ειδικούς και το πρώτο κρασί παρήχθη το 1987.Από επιλογή η οικογένεια Κατσαρού στοχεύει σε μικρή παραγωγή,εξαιρετικής ποιότητας και γιαυτό παράγει μόνο ένα κόκκινο και ένα λευκό κρασί.

Από το 2007 ο Ευρυπίδης Κατσαρός ενισχύει,με τις γνώσεις που αποκόμισε από το Μπορντώ και τη Βουργουνδία,την οικογενειακή προσπάθεια δίνοντας έμφαση σε κάθε αμπελοτόπι ξεχωριστά,πειραματιζόμενος,και πιστός στην υψηλή ποιότητα προιόντος.

Αυτά τα μοναδικά κρασιά επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το Cinque και από 3/11 οι οινόφιλοι της πόλης θα μπορούν να δοκιμάζουν τόσο το chardonnay,όσο και το Cabernet sauvignon-Merlot του Κτήματος Κατσαρού,ενώ την Παρασκευή το βράδυ 8/11 ο Ευρυπίδης Κατσαρός θα είναι συντροφιά μας για να μοιραστεί με μας την αγάπη του για το κρασί.

Στο Aperitivo di vino του Σαββάτου,θα κληρώσουμε από μία φιάλη κρασί υπογεγραμμένη από τον παραγωγό,ενώ στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι όσοι δοκιμάζουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σίγουρα σας προσφέρουμε έναν πολύ καλό λόγο να περάσετε μία βόλτα από τον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους!!!

Βασίλης Καλλίδης: «Η Ελένη Μενεγάκη είναι άριστη μαγείρισσα»

«Αν δεν έχει καλή γεύση το φαγητό, αλίμονο σε αυτόν που το μαγείρεψε! Αυτό έχω να σας πω μόνο. Γι' αυτό και ταιριάξαμε, αφενός έχουμε την ίδια κοσμοθεωρία για τη ζωή και επίσης μας αρέσει το νόστιμο φαγητό»

Για τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Βασίλης Καλλίδης .

«Η συνεργασία μου με την Ελένη είναι εξαιρετική» είπε ο διάσημος σεφ στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα άλλωστε το αποδεικνύουν ότι λέω αλήθεια, γιατί για να είμαι εκεί τρίτη χρονιά... Κανείς δεν με υποχρέωσε να το κάνω. Περνάω πολύ καλά, έχω μάθει πολλά πράγματα, γιατί το live είναι πάρα πολύ καλό σχολείο. Η Ελένη επίσης είναι πολύ καλή δασκάλα και οι σχέσεις μας είναι άψογες».

Όσο για το αν η επιτυχημένη παρουσιάστρια είναι καλή στην κουζίνα; «Είναι άριστη μαγείρισσα, και δεν το λέω για να την κολακεύσω, εννοώ κάθε λέξη που λέω... Είναι από τις καλύτερες που έχω γνωρίσει», είπε και συνέχισε: «Αν δεν έχει καλή γεύση το φαγητό, αλίμονο σε αυτόν που το μαγείρεψε! Αυτό έχω να σας πω μόνο. Γι' αυτό και ταιριάξαμε, αφενός έχουμε την ίδια κοσμοθεωρία για τη ζωή και επίσης μας αρέσει το νόστιμο φαγητό».

Τέλος, σχετικά με τη δημοσιότητα και το πόσο του έχει αλλάξει τη ζωή εξομολογήθηκε: «Θα ήταν αφελές να πω ότι δεν την άλλαξε. Αλλά προς το καλό σε σχέση με την αναγνωρισιμότητα» ολοκληρώνοντας με το αν τον έχει ενοχλήσει κάτι που έχει γραφτεί ποτέ γι' αυτόν: «Ευτυχώς, δεν έχω δώσει ποτέ αφορμή. Κάνω μια πολύ ήσυχη ζωή και γενικότερα δεν μπλέκω τα προσωπικά με τα επαγγελματικά. Δεν ζορίστηκα ποτέ, δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς. Είμαι πολύ τυχερός, αλλά φροντίζω κι εγώ γι΄αυτό».

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η δίαιτα των τριών ημερών που θα σας κάνει να βρείτε άμεσα τη φόρμα σας


Δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που συνειδητοποιείτε ότι έχετε πάρει μερικά κιλά παραπάνω να αναλώνεστε σε εξοντωτικές δίαιτες που ενδεχομένως να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορείτα πάντα να ακολουθήσετε μια δίαιτα – αποτοξίνωση τριών ημερών που θα σας κάνει να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και να... χωράτε στο τζιν όπως παλιά.

Ποια είναι τα βασικά μυστικά της τριήμερης δίαιτας;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φωτιά θα πάρουν και φέτος οι τηλεκουζίνες

Στον ΣΚΑΪ επιστρέφουν «Γεύσεις στη φύση», «Μαγειρεύω οικονομικά» και «Chef στον αέρα».
Εφόσον το γυρισμένο με μία κάμερα ριάλιτι μαγειρικής «Κάτι ψήνεται», στην έκτη χρονιά και στην άκρως ανταγωνιστική ζώνη των ειδήσεων στις οκτώ συνεισφέρει «καρπούς» στο... καλάθι του Alpha (σύμφωνα με τη Nielsen σε 16 εμφανίσεις το είδαν 577.000 τηλεθεατές, 16,1% επί των ανοιχτών δεκτών), γιατί να μην επενδύσουν τα κανάλια στα τηλε-μαγειρέματα;

Τη συνταγή των εκπομπών μαγειρικής υιοθετούν και φέτος τα κανάλια, προγραμματίζοντας τουλάχιστον δώδεκα, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής «Γλυκές αλχημείες» με τον Στέλιο Παρλιάρο (ΣΚΑΪ, σε δύο εμφανίσεις 222.000 τηλεθεατές και μερίδιο 7,3%), καθώς και των εκπομπών του Τζέιμι Ολιβερ (Alpha, «Jamie’s Great Britain», 340.000 τηλεθεατές και 10,3%) και του Αντονι Μπουρντέν (Mega, «No resrvations» 135.000 τηλεθεατές και 12,6%). Ας δούμε όμως τις εκπομπές;

Στον ΣΚΑΪ επιστρέφει ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, με τις «Γεύσεις στη φύση» για τρίτη χρονιά, από αύριο, και κάθε Κυριακή στις 14.00. Στην πρεμιέρα παρουσιάζει δοκιμασμένες συνταγές, όπως γεμιστό κοτόπουλο με μανιτάρια και γραβιέρα, ενώ για επιδόρπιο φτιάχνει ένα τριπλό σοκολατένιο κέικ! Στο κανάλι του Νέου Φαλήρου επιστρέφει από τη Δευτέρα, στις 16.45, ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης, με το «Μαγειρεύω οικονομικά» για δεύτερη χρονιά, ετοιμάζοντας πέντε γεύματα για τέσσερα άτομα, με κόστος 50 ευρώ! Την ίδια ημέρα, στις 17.30, ανοίγει για τέταρτη χρονιά την κουζίνα της η Ελένη Ψυχούλη, η οποία θα μαγειρεύει και φέτος συντροφιά με σεφ και λάτρεις του καλού φαγητού, όπως ο Ανδρέας Λαγός με τον οποίο θα φτιάξουν εύκολες νοστιμιές (κέικ κακάο).

Στις νέες αφίξεις ξεχωρίζουν αυτή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, την Κυριακή 17/11, στο Mega, ο οποίος ταξιδεύει στην Ελλάδα και μας μεταφέρει τις ομορφιές και τις γεύσεις της, «Χωρίς συνταγή». Το Σάββατο 16/11 επιστρέφει ο «Dr. Cook» Γιάννης Λουκάκος, που φέτος θα μαγειρεύει έχοντας δίπλα του μαθητευόμενους σεφ. Σε ένα ταξίδι στα αρώματα και στις γεύσεις της Κωνσταντινούπολης μας καλεί η Μαρία Εκμετσίογλου, μια από τις κορυφαίες μαγείρισσες της Πόλης, στην εκπομπή «Από την Πόλη έρχομαι».

Στον Alpha έχει αρχίσει μαγειρέματα ο Βασίλης Καλλίδης στην εκπομπή «Νόστιμη γη» (σε δύο εμφανίσεις είχε 594.000 τηλεθεατές και μερίδιο 17,6%), ενώ στις 30/11 επιστρέφει η Νταϊάνα Κόχυλα με το ανανεωμένο «Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;».

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξυδιού ψημένες στο χαρτί


Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτή τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.

Από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 4 άτομα:
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 κλαδάκια θυμάρι
χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες: ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια το θυμάρι, το πιπέρι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Κατόπιν τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα.
Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά -ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Σερβίρετε αμέσως, χωρίς να ξετυλίξετε τα πακέτα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μακαρούνες µε τράγο και κρόκο Κοζάνης - Πρόταση του Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
Το νοστιµότερο κρέας που έχω φάει στην Κρήτη είναι αυτό του τράγου. Προτιµώ το κρέας ζώων που έχουν ζήσει, έχουν τρέξει, έχουν φάει χόρτα. Είναι πιο νόστιµο. Θεωρώ άνοστα τα ζώα «γάλακτος», τα νεογέννητα δηλαδή που έχουν τραφεί µόνο µε γάλα. Αν δεν βρείτε τράγο, χρησιµοποιήστε κρέας από µεγάλο κατσίκι (υλικά για 6 άτοµα).

Χειροποίητες
µακαρούνες: Σε µια µπασίνα ζυµώνω 300 γρ. αλεύρι τύπου 00 µε 3 αβγά, λίγο αλάτι και µερικές (3-4) ίνες κρόκου Κοζάνης (ΠΟΠ) διαλυµένες σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Αφήνω τη ζύµη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασµένη µε µια νωπή πετσέτα. Ανοίγω ένα φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Κόβω σε τετράγωνα 4 ή 5 εκ. Χρησιµοποιώ ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να τυλίξω γύρω του καθένα από τα καρέ της ζύµης, ξεκινώντας από τη µία γωνία και τελειώνοντας στην αντίθετη. Σχηµατίζω έτσι τις µακαρούνες, τις αλευρώνω ελαφρώς και τις τοποθετώ σε ένα ταψί. Τις συντηρώ στην κατάψυξη ή τις αποξηραίνω.

Τράγος
: Σε βαθιά κατσαρόλα µε κρύο νερό βάζω 2,5 κιλά κρέας (κρητικού) τράγου και φέρνω σε βρασµό. Ξαφρίζω. Ρίχνω µέσα 2-3 κρεµµύδια χονδροκοµµένα, 2 ντοµάτες κοµµένες στα δύο, λίγο φασκόµηλο, 2-3 κλωναράκια λουίζας και 2 καυτερές πιπερίτσες. Δεν µπορώ να πω πόση ώρα θα βράσει, εξαρτάται από το πόσο σκληρό είναι. Οταν βράσει σε ικανοποιητικό βαθµό, αλατίζω µε θαλασσινό αλάτι. Σουρώνω το ζουµί, το ρίχνω σε άλλη κατσαρόλα και µέσα βράζω τις µακαρούνες. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιµες. Τις σουρώνω, τις σερβίρω µε το κρέας και µε τριµµένο ανθότυρο, ούτε πολύ φρέσκο, αλλά ούτε πολύ σκληρό.

 tovima.gr

Μία ιστορία αγάπης και απόλαυσης από το διαγωνισμό της Barilla στο facebook

Mε δώρα γεύματα στη La Pasteria, προϊόντα Barilla και βιβλία συνταγών Barilla.


 Η Barilla, διοργανώνει το διαγωνισμό «Δημιουργήστε μια ιστορία αγάπης!» στη σελίδα της στο facebook (www.facebook.com/barillagreece)  με γευστικά δώρα για τους λάτρεις των ζυμαρικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού  οι συμμετέχοντες καλούνται να «παντρέψουν» το αγαπημένο τους είδος ζυμαρικού με μία από τις νόστιμες σάλτσες Barilla και να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης με γεύση… Barilla! Στη συνέχεια μπορούν να μοιραστούν τον αγαπημένο τους συνδυασμό με τους φίλους τους και να μπουν σε κλήρωση για προϊόντα Barilla, αυθεντικά ιταλικά γεύματα στη La Pasteria και βιβλία συνταγών Barilla.

Χιλιάδες λάτρεις  της ιταλικής κουζίνας και των γεύσεων της Barilla έχουν ήδη πάρει μέρος στον διαγωνισμό, έχοντας δημιουργήσει τη δική τους απολαυστική ιστορία αγάπης. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 6 Νοεμβρίου.
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...